Vb 2014: Afellay, De Jong, Van der Vaart nem jön Budapestre - holland keret

Vágólapra másolva!
2012.08.31. 13:18
null
Louis van Gaal kihirdette a holland válogatott keretét (Fotó: Action Images, archív)
Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Törökország (szeptember 7.) és a Magyarország (szeptember 11.) elleni világbajnoki selejtezőkre.

Van Gaal újoncokat hívott be Jordy Clasie (Feyenoord) és Daryl Janmaat (Feyenoord) személyében, kihagyta a rendszeres kerettagok közül Ibrahim Afellayt, Nigel de Jongot, Rafael van der Vaartot és Gregory van der Vielt.

„Mind a négy játékos klubot váltott vagy klubcsere előtt áll, nem játszott eleget. Egyikük sincs megfelelő állapotban, jobbnak láttam, hogy tiszta lappal kezdjenek az új csapatuknál – de az ajtó nyitva áll előttük, hisz mindannyian jó, rutinos játékosok" – nyilatkozta Van Gaal a kimaradókról. Van der Vaart a Hamburgba, De Jong az AC Milanba, Afellay a Schalkéba igazol(t), Van der Viel pedig a PSG-hez tart.

A HOLLAND KERET TÖRÖKORSZÁG ÉS MAGYARORSZÁG ELLEN
Kapusok: Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea)
Védők: John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Aston Villa), Jetro Willems (PSV)
Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Urby Emanuelson (AC Milan), Leroy Fer (Twente), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV)
Támadók: Bas Dost (Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahҫe), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München)
AZ EURÓPAI D-CSOPORT SZEPTEMBERI PROGRAMJA
TELJES CSOPORTPROGRAM
2012. szeptember 7. Hollandia–Törökország 20.30
2012. szeptember 7. Andorra–Magyarország 20.30
2012. szeptember 7. Észtország–Románia 21.00
2012. szeptember 11. Magyarország–Hollandia 20.30
2012. szeptember 11. Románia–Andorra 20.30
2012. szeptember 11. Törökország–Észtország 21.00


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik