Vb 2014: a Real Madrid védője nem utazik, Costa igen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.31. 13:08
null
Pedro, Santi Cazorla és Fernando Torres is ott lehet a vb-n (Fotó: Reuters)
Kijelölte a világbajnokságra utazó 23 fős keretét Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki Alberto Moreno, Ander Iturraspe és Jesús Navas mellett Daniel Carvajalt, Álvaro Negredót és Fernando Llorentét sem viszi magával a június 12-én kezdődő csúcseseményre, ellentétben a sérüléséből lábadozó Juanfrannal és Diego Costával.

 

A Sevilla balhátvédjének, Alberto Morenónak, az Athletic Bilbao védekező középpályásának, Ander Iturraspénak, valamint a Manchester City villámgyors szélsőjének, Jesús Navasnak a kimaradásáról már korábban beszámoltunk, kora délután pedig kiderült, hogy Carvajal, Negredo és Llorente sem utazhat a brazíliai világbajnokságra.

A legnagyobb meglepetést talán a Real Madrid védőjének kihagyása okozza, de Juanfran, Jordi Alba és César Azpilicueta személyében így is megtalálható három szélső védő a keretben, utóbbi ráadásul a védelem mindkét oldalán bevethető.

A középpályán a vb idején is fennáll majd a bőség zavara, hiszen Del Bosque az alapembereket – mint Xavi, Cesc Fabregas, Juan Mata és Santi Cazorla –, valamint a kiváló idényt futó játékosokat – mint Koke és David Silva – is beválogatta.

A támadósorban bevethető játékosok közül az olasz bajnok Juventus csatára, Llorente és a Manchester City főképp ősszel remeklő játékosa, Negredo is kimaradt, bekerült ellenben a szezon végén folyamatosan sérüléssel bajlódó Diego Costa, aki Fernando Torresszel és David Villával küzdhet meg a csapatba kerülésért.

A keretben tehát három kapus, hét védő, tíz középpályás és három csatár kapott helyet, a legtöbb játékost az FC Barcelona (7) adja a válogatottba. A 2010-ben világbajnoki címet szerző keretből 16-an maradtak hírmondónak, ami rekord, hiszen ezt megelőzőn nem volt arra példa, hogy ilyen sok futballista megőrizze a helyét a négy évvel korábbi győztes csapatból.

Szintén nemzeti csúcs, hogy egy nagy tornára kilenc idegenlégiós kapott meghívót – eddig a 2006-os vb-n volt a legmagasabb (6) a nem Spanyolországban játszó futballisták száma.

A SPANYOL VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA
Kapusok:
Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Napoli – olasz), David de Gea (Manchester United – angol)
Védők: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Raúl Albiol (Napoli – olasz), Javier Martínez (Bayern München – német), Juanfran Torres (Atlético Madrid), Jordi Alba (Barcelona), César Azpilicueta (Chelsea – angol)
Középpályások: Xavi Hernández (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Andrés Iniesta (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal – angol), Cesc Fabregas (Barcelona), Juan Mata (Manchester United – angol), David Silva (Manchester City – angol), Pedro Rodríguez (Barcelona)
Támadók: Diego Costa (Atlético Madrid), David Villa (Atlético Madrid), Fernando Torres (Chelsea – angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik