Vb 2014: a FIFA fegyelmi vizsgálatot indított a románok ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.17. 18:12
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi vizsgálatot indított a románok ellen egy, a szurkolóik által a hollandok elleni meccsen felmutatott transzparens miatt. A román lapok már attól tartanak, hogy a szeptemberi bukaresti találkozó is zárt kapus lehet.

Mint beszámoltunk róla, a román szurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt a FIFA-hoz és az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) fordult Markó Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselője, aki arra kérte a két labdarúgó szövetséget, hogy a „legnagyobb szigorúsággal” járjon el az ügyben. A Rapid Bucuresti szurkolói egy magyar zászlót égettek el március közepén a CFR otthonában rendezett bajnoki mérkőzésen, majd március végén román szurkolók egy csoportja a magyarságot sértő feliratot függesztett ki a holland és a román labdarúgó válogatott amszterdami mérkőzésén. Mint beszámoltunk róla, a román szurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt a FIFA-hoz és az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) fordult Markó Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselője, aki arra kérte a két labdarúgó szövetséget, hogy a „legnagyobb szigorúsággal” járjon el az ügyben. A Rapid Bucuresti szurkolói egy magyar zászlót égettek el március közepén a CFR otthonában rendezett bajnoki mérkőzésen, majd március végén román szurkolók egy csoportja a magyarságot sértő feliratot függesztett ki a holland és a román labdarúgó válogatott amszterdami mérkőzésén.

„Egy rongyégetésért letartóztatnátok, miközben éveken keresztül mosolyogva tűrtétek az RMDSZ állampolitikává előlépett etnikai terrorizmusát” – állt a nézőtéren kifüggesztett transzparensen.

„A FIFA fegyelmi eljárást indított ellenünk egy transzparens miatt, amelyet az RMDSZ kifogásolt. Elküldtük az álláspontunkat a kérdésben, remélhetőleg nem lesz hatása a magyarok elleni selejtezőre. Nem számítok büntetésre, ugyanis nem történt rasszista inzultus. Magam nem láttam a transzparenst, és a meccs jegyzőkönyvébe sem került be. A magyar, a holland szövetség, valamint az ellenőr sem tett említést róla" – idézi a Gazeta Sporturilor Mircea Sandut, a román szövetség elnökét.

A FRF vezetője azt is bejelentette, hogy a magyar, illetve a török szurkolók 2500-2500 jegyet kapnak a román válogatott elleni, szeptember 6-i és 9-i bukaresti mérkőzésekre.

A kifogásolt román transzparens
A kifogásolt román transzparens

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik