Vb 2014: a brazilok bemutatták az új mezt, varrnák a 6. csillagot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.25. 10:51
null
A 2014-es brazil vb-mezt Luiz Gustavo mutatta be (Fotó: CBF)
A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) hivatalosan is bemutatta a selecao 2014-es világbajnokságon használandó új hazai mezét, amely a hagyományos „canarinha” („kis kanári”) színösszeállításban pompázik. Egyelőre öt csillaggal, bár a brazilok a hazai rendezésű vb-n felvarrnák a hatodik aranyéremért járó következőt is…

 

A szerelést ismét a Nike készítette, a legjellegzetesebb elem a retrohatású zöld nyakmegoldás. A válogatott szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari célzott arra, hogy egy dolog nem tetszik neki a mezen – még „csak” öt csillag van rajta, de „a brazil nép támogatásával” 2014 nyarán megszerzik a hatodikat is.

A mára már legendás sárga-zöld-kék-fehér színkombinációjú brazil mez az 1950-es hazai világbajnoki traumát követően „kelt életre”: addig a brazilok többnyire fehér mezben (kék gallérral, a váltómez pedig kék volt) játszottak.

Az Uruguay ellen elbukott 1950-es sorsdöntő vb-mérkőzés után a nemzeti össztűz egyik célpontja a „nem elég hazafias” válogatott mez lett, így a Correio da Manha lap pályázatot írt ki az új dressz megtervezésére. A kikötés: a dresszhez a brazil zászlóban található négy színt, a zöldet, a sárgát, a kéket és a fehéret kellett felhasználni. A győztes a 19 éves Aldyr Garcia Schlee terve lett, a „canarinha” mezben 1954 óta játszik a válogatott.

A 2014-es brazil vb-mez (Fotó: CBF)
A 2014-es brazil vb-mez (Fotó: CBF)

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik