Vb 2014: Mexikó-verés bosnyák módra, Besic „istenien” játszott

Vágólapra másolva!
2014.06.04. 07:15
A világbajnokságra készülő bosnyák labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-s győzelmet aratott a szintén vb-résztvevő Mexikó felett, amely első vereségét szenvedte el Miguel Herrera szövetségi kapitány irányítása alatt. Az európai csapatban Muhamed Besic, a Ferencváros légiósa végigjátszotta a meccset, és ismét rengeteg dicséretet kapott. A görög válogatott nem bírt Nigériával.

A bosnyák válogatott egy góllal jobbnak bizonyult a Giovani dos Santost és Andrés Guardadót csak csereként bevető Mexikónál a Chicagóban rendezett világbajnoki előkészületi találkozón.

A mérkőzés egyetlen gólja az első félidő hajrájában született, amikor az ezúttal balhátvédként szerepet kapó Sejad Salihovic visszagurított labdája után Izet Hajrovic lőtte ki a bal alsó sarkot.

Safet Susic szövetségi kapitány ismét végig a pályán tartotta az FTC játékosát, Muhamed Besicet, aki ezúttal is védekező középpályásként kapott szerepet, és a 19. percben sárga lapot kapott.

A beszámolók szerint a 21 esztendős futballista újfent kiválóan játszott, a klix.ba című internetes oldalon az egyik hozzászóló az „isteni” jelzővel illette a játékát.

A mexikói nemzeti csapat Miguel Herrera irányítása alatt először kapott ki – hat győzelem és két döntetlen után.

A görög és a nigériai válogatott összecsapása nem bővelkedett az eseményekben, a felek gól nélküli döntetlenre végeztek egymással.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Görögország–Nigéria 0–0
Chester. Vezette:
Bonilla (salvadori)
GÖRÖGORSZÁG: Glikosz (Kapino, a szünetben) – Vintra, Cavellasz, Morasz, Manolasz – Szamarisz (Ciolisz, 63.), Karagunisz (Kone, a szünetben), Tahcidisz – Fetfacidisz (Szamarasz, 74.), Gekasz (Mitroglu, 62.), Hrisztodulopulosz (Szalpingidisz, 80.).
NIGÉRIA: Enyeama – Echiejile (Kunle, 41.), Ambrose, Omeruo, Oboabona (Yobo, a szünetben) – Onazi, Mikel – Musa (Uchebo, a szünetben), Odemwingie (Babatunde, 54.), Moses – Emenike (Nwofor, 76.).

Mexikó–Bosznia-Hercegovina 0–1 (0–1)
Chicago.
MEXIKÓ:
Talavera – Layún, H. Moreno (Brizuela, a szünetben), D. Reyes, Ponce – Salcido (F. Rodríguez, 58.) – H. Herrera (Giovani, 71.), Pena (Guardado, 63.), J. Vázquez – R. Jiménez (Pulido, 58.), J. Hernández (M. Fabián, 81.).
BOSZNIA-HERCEGOVINA: Begovic – Mujdza (Vranjes, 63.), Sunjic (Kolasinac, a szünetben), Spahic, Salihovic – Besic, Pjanic (Ibisevic, 75.) – Hajrovic (Visca, 77.), Misimovic (Susic, 68.), Lulic (Ibricic, 64.) – Dzeko.
G: Hajrovic (41.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik