Vb 2014: a belga gólgép megsérült, lemarad a tornáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.03. 18:38
null
Christian Benteke lemaradhat a világbajnokságról (Fotó: Reuters)
Egybehangzó angol és belga sajtóhírek szerint Achilles-ín-szakadást szenvedett Christian Benteke, az angol élvonalbeli Aston Villa labdarúgója. A birminghami klub később megerősítette: a belga válogatott támadónak legalább fél évet kell kihagynia, azaz biztosan nem lehet ott a nyári világbajnokságon.

 

Súlyos sérülést szenvedett az Aston Villa és a belga válogatott első számú támadója: Christian Benteke a birminghami csapat csütörtöki edzésén Achilles-ín-szakadást szenvedett. A 23 éves csatár várhatóan 6-8 hónapig nem léphet pályára, így kihagyja a brazíliai világbajnokságot is.

Benteke több belga klubban is megfordult, mielőtt 2012 nyarán az angol élvonalbeli Aston Villa játékosa lett nyolcmillió euróért. Első szezonjában rögtön 19 bajnoki találattal jelezte: nagyot fogott a birminghami klub. A jelenlegi idényben 10 PL-gólnál jár, az Aston Villához igazolása óta ő szerezte a klub találatainak 35 százalékát.

A 23 éves támadó a belga válogatottban is alapembernek számít, 18 meccsen hat gólt szerzett és három gólpasszt osztott ki címeres mezben.

Bentekére egyébként több nagy klub is felfigyelt, a nyáron állítólag a Tottenham és a Liverpool is szívesen látta volna soraiban, ám súlyos sérülése után a közeljövőben aligha szerződtetik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik