Vb 2014: 500 milliót költöttek rá, akar benne csocsózni? - képek

Vágólapra másolva!
2015.05.14. 11:44
Nem is olyan rég még a világ középpontjának számított a riói Maracana Stadion, amely a 2014-es világbajnokság döntőjének is helyt adott. Most azonban, kevesebb mint egy évvel később – ahogy az várható volt – ötletelésbe fogtak, mi mindent kezdhetnének (a riói klubok egyes meccsein kívül) a létesítménnyel, melynek felújítására több mint 500 millió dollárt költöttek. A legújabb projekt keretében például egy éjszakára hotelt csinálnak az arénából…

Majd’ 200 ezer ember préselődött be az 1950-es vb-döntőn a Maracana Stadionba, amelyet a 2014-es brazíliai vb-re hosszú évek alatt, dollárszázmilliók segítségével újjávarázsoltak, és többek között a Németország–Argentína finálét is itt rendezték.

Egy éjszaka a Maracanában (Fotó: telegraph.co.uk)
Egy éjszaka a Maracanában (Fotó: telegraph.co.uk)

Kevesebb mint egy évvel később azonban kijelenthetjük, beigazolódtak a pesszimista jóslatok, a helyiek képtelenek kihasználni az 500 millió dollárból felújított létesítményt.

Most egy szürreális ötlettől vezérelve jött az „isteni szikra”: hotelként is lehet hasznosítani a 78 ezer ember befogadására alkalmas arénát.

500 milliót költöttek rá, akar benne csocsózni? (Fotó: telegraph.co.uk)
500 milliót költöttek rá, akar benne csocsózni? (Fotó: telegraph.co.uk)

Egyelőre csak egy tesztről van szó, az Airbnb cég kínálta fel a lehetőséget, hogy elszállásol két személyt egy éjszakára a világ egyik leghíresebb stadionjában.

És hogy mindezt mennyiért? Ingyen!

A lelkes érdeklődőknek csupán regisztrálniuk kell a nyereményjátékra, amelynek díja magában foglal egy stadiontúrát a 41-szeres brazil válogatott, 1999-ben visszavonuló Renato Gaúchóval, egy éjszakát a nem mindennapi körülmények között, valamint másnap a Flamengo–Fluminense derbi megtekintését a legjobb helyről.

Egy éjszaka a vb-döntő stadionjában – jöhet? (Fotó: telegraph.co.uk)
Egy éjszaka a vb-döntő stadionjában – jöhet? (Fotó: telegraph.co.uk)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik