Uruguay letörte a Szuper Sasok szárnyát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.20. 23:54
null
Lugano találatával az uruk szereztek vezetést, végül nyertek is (Fotók: Reuters)
Uruguay 2–1-re legyőzte Nigériát a Konföderációs Kupa B-csoporjának 2. fordulójában. Diego Lugano egy szerencsés góllal szerezte meg a vezetést, amire még az első félidőben Mikel válaszolt. A 100. válogatottságát ünneplő Diego Forlán aztán a második játékrészben egy bombagóllal eldöntötte a három pont sorsát.

ONLINE KÖZVETÍTÉS A TALÁLKOZÓRÓL!


Forlán, a százados
Forlán, a százados

A MÉRKŐZÉS

Uruguay bekezdett, az első öt percben gyakorlatilag csak a nigériai térfélen folyt a játék. A Szuper Sasok nem nagyon tudtak kireppenni saját térfelükről, míg a fölényben játszó uruk Cristian Rodríguez életerős lövésével komolyan is veszélyeztettek. A mérkőzés elején 78 százalékban birtokolta a labdát Óscar Tabárez együttese.

Tíz percet kellett várni arra, hogy életjelet adjon magáról az afrikai csapat. Ahmed Musa életerős lövése a kapu mellé ment, majd nem sokkal később Ideye Brown próbálkozott, Fernando Muslera meg ügyetlenkedett – de gól nem lett a nigériai szabadrúgásból.

Egy elrontott szöglet után mégis Uruguay szerezte meg a vezetést. Forlan lőtt középre, majd Edinson Cavani luftot sarkalt, Diego Lugano pedig csizmaszárral kapuba pörgette a labdát.0–1

A vezető találat túlságosan megnyugtatta Uruguayt, míg Nigéria nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt. Ideye Brown passzolt a 37. percben a 16-os előtt helyezkedő Mikelhez, aki egy szép csellel lerázta védőjét, és a jobb felső sarokba vágta a labdát. 1–1

Több említésre méltó esemény már nem történt az első félidőben. Változatos játékrészen voltunk túl, a döntetlen mindenképpen igazságosnak volt mondható.

Mikel egyenlített, de ez végül nem volt elég a pontszerzéshez
Mikel egyenlített, de ez végül nem volt elég a pontszerzéshez

SZÜNET

Aztán épphogy elkezdődött a második félidő, és ismét megszerezte a vezetést Uruguay! Egy nigériai labdavesztés bizonyult véglegesnek. A visszatámadás végén létszámfölénybe kerültek az uruk, Cavani szépen tette le a labdát Forlánnak, aki tíz méterről csodálatosan felvarrta a rövid felsőbe a labdát. Tökéletes lövés volt az 51. percben. 1–2

Ez volt Forlán 34. gólja a nemzeti csapatban, amivel vezeti is az örökranglistát. Egy találattal számlál többet, mint Luis Suárez.

A 70. percben Cavani végleg eldönthette volna a meccset, vagy legalábbis nagyon jó helyzetbe lőhette volna övéit. Ziccerben azonban nagyon dadogósan vette át a labdát, majd jóval gyengébb megoldást választott, mint korábban Forlán. Csúnyán a kapu mellé, fölé lőtt.

Forlán balosa döntött
Forlán balosa döntött


Nigéria mindent megtett az egyenlítés érdekében, de kitámadtak, így az uruguayiak veszélyes kontrákat vezethettek. A hajrában aztán már nem vezettek, inkább csak védekeztek.

Az utolsó percekben, benne az ötperces hosszabbítással már a túlélésre játszott az uruguayi válogatott. Forlánék nagyon beszorultak a saját kapujuk előterébe, Nigéria azonban nem tudott még csak lövőhelyzeteket kialakítani.

Uruguay kihúzta, amivel óriási lépést tett a továbbjutás felé.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
NIGÉRIA–URUGUAY
1–2 (Mikel 37., ill. Lugano 19., Forlán 51.)

AZ ÁLLÁS
1. Spanyolország 2 2 12–1 +11 6
2. Nigéria 2 1 1 7–3 +4 3
3. Uruguay 2 1 1 3–3 0 3
4. Tahiti 2 2 1–16 –15 0

ELŐZMÉNYEK

Nigéria a legutóbbi tizennyolc mérkőzését megnyerte. ez a leghosszabb sikersorozat az ország futballtörténelmében.

A kezdőcsapatok kijelölésével hivatalossá vált, hogy Diego Forlán századszor öltheti magára az uruguayi nemzeti szerelést. Az Internacional játékosán kívül még senki sem volt százszor válogatott Uruguayban.

ONLINE KÖZVETÍTÉS A TALÁLKOZÓRÓL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik