Toplista: melyik válogatotté a foci-vb legértékesebb kerete?

Vágólapra másolva!
2014.06.12. 19:17
Három európai válogatott, Németország, Spanyolország és Anglia rendelkezik a három legértékesebb kerettel a brazíliai világbajnokságon részt vevő nemzetek közül – derült ki a Lloyd's és a Centre for Economics and Business Research közös kutatásából.

Az elemzésből kiderül, mely válogatottak 23 fős kerete éri a legtöbbet és melyik csapatoké a legkevesebbet. A világbajnokság 32 együttesének összesített és becsült biztosítási értéke elképesztő összegre rúg: 6.2 milliárd font. 6.2 milliárd font.

A kutatás során a játékosok fizetése és egyéb bevételei alapján következtettek a visszavonulásig várható jövedelmére. Ezen előrejelzésekből kiindulva állapították meg egyes játékosok biztosítási értékét – figyelembe véve az életkorukat, posztjukat és nemzetiségüket is.

Ezen eredmények szerint Németország, Spanyolország, Anglia és Brazília kerete éri a legtöbbet. Az angol játékosok átlagos értéke (23.5 millió font) több, mint az utolsó Costa Rica keretének összesített értéke (18.3 millió font).

Az egyes válogatottak és keretük összértéke – a teljes lista megtekintéséhez kattintson a képre! (Forrás: lloyds.com)
Az egyes válogatottak és keretük összértéke – a teljes lista megtekintéséhez kattintson a képre! (Forrás: lloyds.com)

Ha a csoportokat a keretértékek szempontjából vizsgáljuk, megállapítható, hogy a G jelű négyes a legmasszívabb (1.2 milliárd font) és egy „szomszédos", a C jelű kvartett a legkevésbé veretes (337 millió font).

Az egyes csoportok erősségi sorrendje a keretértékek szerint (Forrás: lloyds.com)
Az egyes csoportok erősségi sorrendje a keretértékek szerint (Forrás: lloyds.com)

Vizsgálata alapján a Lloyd's német–spanyol finálét vár. Marco Castro, a cég brazil képviselője elmondta: „Elképesztő látni, hogy egyes válogatottak milyen keretértékkel rendelkeznek. Az első három, Németország (641 millió font), Spanyolország (590 millió font) és Anglia (550 millió font) kerete 1.7 milliárd fontot, azaz többet ér, mint az alsó 20 válogatotté összesen.”

A top10 legértékesebb keretben két dél-amerikai válogatott (Brazília és Argentína) szerepel, mindkettő a végső siker kiemelt esélyese. Olaszország minden bizonnyal a korosabb játékosai miatt szorult a 10. helyre – hajszállal megelőzve Kamerunt –, Franciaország és Belgium pedig ellentétes okokból, sztárok és ígéretes tehetségek elegyéből álló kerete miatt került a tornán eléjük támasztott elvárásokhoz képest előkelő pozícióba.

„A becsült értékek azt is világosan megmutatják, mely csoportokból lesz igazán kemény kihívás a továbbjutás és melyekből kevésbé" – tette hozzá Castro.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik