Portugália: C. Ronaldo a pályán válaszolt, Blatter Twitteren

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.19. 23:44
null
Cristiano Ronaldo joggal mosolyog: utolérte Pauletát a portugál örök-góllövőlistán, kilőtte csapatát a világbajnokságra (Fotó: Reuters)
A 2014-es brazíliai labdarúgó-vb európai pótselejtezőinek visszavágói közül a legnagyobb érdeklődéssel várt rangadó a Svédország–Portugália összecsapás volt. A hazaiaktól Zlatan Ibrahimovic kettő, a vendégektől Cristiano Ronaldo három gólt szerzett, így 4–2-es összesítéssel a portugálok jutottak ki a vb-re.

„Természetesen figyelemmel követem a rekordokat, de most nem arra koncentráltam, hogy beállítsam Pauleta gólcsúcsát, csakis arra, hogy győzzük. Mindenesetre megtörtént a csúcsbeállítás, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Jobbak voltunk mindkét mérkőzésen a svédeknél, örülök, hogy segítettem ismét a válogatotton. Remek a svédek edzője, jó játékosaik vannak, maximális tiszteletet érdemelnek. Látványos mérkőzésen győztünk. A pályán válaszoltam Joseph Blatternek, de egyébként nem vagyok a címek megszállottja, mert nem ezek mondják meg, hogy mennyit érek, hanem az, hogy rúgok 40-50 gólt egy szezonban. Ez az igazi érték, ezt nem csinálja utánam akárki" – így a mérkőzés után a válogatottban immáron 47 gólos Cristiano Ronaldo.

Blatter sem hagyta szó nélkül a portugál sikert, Twitteren gratulált a válogatottnak, és fantasztikusnak nevezte Ronaldo teljesítményét; egyben figyelmeztetett mindenkit arra, hogy a szövetségi kapitányok, a csapatkapitányok és a sajtó munkatársai szavaznak az Aranylabda győztesére, ő speciel éppen nem...

„A legmegérdemeltebb győzelmet arattuk – értékelt a portugál szövetségi kapitány, Paulo Bento. – Megmutattuk, hogy jobbak vagyunk, bírtuk a nyomást, amikor kellett, megújultunk. Az első fél órában nem voltunk a legjobbak ugyan a támadások szervezésében, de szépen reagáltunk a két, pontrúgásból kapott gólra. Ronaldo mesterhármast szerzett, az ilyesmi nagy hatással van a végeredményre... Most élveznünk kell a pillanatot, gratulálok játékosaimnak. Ismét ott leszünk egy nagy tornán, ennek a generációnak sem kell szégyenkeznie!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik