Magabiztos angol siker Moldova ellen

Vágólapra másolva!
2012.09.07. 22:39
null
Frank Lampard lőtte a 100. angol büntetőgólt, majd fejjel is eredményes volt(Fotó: Action Images)
Címkék
Pénteken elrajtolt a labdarúgó vb-selejtezők európai kvalifikációs sorozata, a H-csoportban az angolok idegenben öt gólt vágtak Moldovának, a lengyelek pedig parázs hangulatú mérkőzésen szereztek pontot Montenegróban.

MONTENEGRÓ–LENGYELORSZÁG

Mindkét országban hatalmas várakozással tekintettek az vb-selejtezők elé, hiszen a montenegróiak nem sokkal maradtak le az Európa-bajnokságról, a lengyelek pedig a csalódást hozó kontinenstorna után mindenképpen bizonyítani akartak szurkolóiknak és a nemzetközi közvéleménynek. Nos, valósággal egymásnak estek a felek: a Robert Lewandowski által kiharcolt büntetőt Jakub Blaszczykowski váltotta gólra, de még a szünet előtt fordítottak a hazaiak (Nikola Drincsics és Mirko Vucsinics volt eredményes). A fordulás után a frissiben beálló Adrian Mierzejewski már a lengyeleknek egalizált, majd előbb Szavo Pavicsevics, aztán Ludovic Obraniak kapott teljesen fölöslegesen piros lapot, párpercnyi különbséggel.

A hajrára fordulva Lewandowski helyzetet hibázott, majd a 90. percben sem vette be a videotonos Mladen Bozsovics kapuját – a slusszpoén a 95. minutumban Sztevan Jovetics szállíthatta volna, de ő is célt tévesztett.

MONTENEGRÓ–LENGYELORSZÁG

MOLDOVA–ANGLIA

Az angol válogatott minden torna előtt titkos esélyesnek számít, legalábbis a selejtezők kezdetekor, és sokan most is hasonlóképpen tekintenek a Roy Hogdson-legénységre, amelyből ezúttal hiányzott sérülés miatt Ashley Cole, Wayne Rooney, Andy Carroll, Ashley Young és Adam Johnson is. A hazaiaknál a vezetőség azzal próbálta tovább szítani a harci tüzet, hogy felajánlott 3100 eurót győzelem, ezret pedig pontszerzés esetére. Egyébként több mint 100 ezren szerették volna a helyszínen megtekinteni a mérkőzést Chisinauban, de tizedük fért csak be a Zimbru Stadionba – a nagy erőkkel készülő helyi rendőrség talán nem is bánta ezt.

Hodgson meglepte a közvéleményt a Hart – G. Johnson, Lescott, Terry, Baines – Gerrard, Cleverley – Oxlade-Chamberlain, Lampard, Milner – J. Defoe kezdőcsapattal; a 10-es mezt megkapó Tom Cleverley pedig mesterét azzal, hogy pár perc alatt kiharcolt egy tizenegyest (lövését Semion Bulgaru lekezezte a 16-oson belül), amelyet Frank Lampard vágott a jobb sarokba.

Ez volt a háromoroszlánosok 100. büntetője, Lampard szerezte ezekből a legtöbb gólt, 8-at.

A 31. percre eldőlt a mérkőzés: előbb Lampard bólintotta a kapuba Glenn Johnson ívelését, majd Jemaine Defoe lépett meg a labdával, és nem hibázott. A szünetben Steven Gerrard helyére beállt Michael Carrick (a 2010-es vébé után most játszott először együtt Lampard és Gerrard, de csak egy félidőn át), majd az angolok megpróbálták minél kevesebb erőfeszítéssel megúszni a hátralévő 45 percet.

Hodgson beküldte Theo Walcottot és Danny Welbecket, hogy lendületbe jöjjön csapata, és össze is hoztak a fiatalok egy gólt – James Milnernek. A végén Leighton Baines megszerezte első válogatottbeli gólját, egy megpattanó szabadrúgásból – könnyed győzelemmel rajtoltak a vb-selejtezőn az angolok.

MOLDOVA–ANGLIA 0–5

H-CSOPORT
MONTENEGRÓ–LENGYELORSZÁG 2–2 (2–1)
Podgorica. V: Jakobsson (izlandi)
Montenegró: Bozsovics – Pavicsevics, M. Jovanovics (Kasalica, 69.), Basa, Volkov – Vukcsevics (Pekovics, 71.), Szavics, Zverotics, Drincsics (Dzsudovics, 84.) – Jovetics, Vucsinics. Szövetségi kapitány: Branko Brnovics
Lengyelország: Tyton – Piszczek, Glik, M. Wasilewski, Wawrzyniak – Borysiuk (Murawski, 69.), Polanski – Blaszczykowski, Obraniak, Grosicki (Mierzejewski, a szünetben) – Lewandowski (Saganowski, 92.). Szövetségi kapitány: Waldemar Fornalik
Gólszerző: Drincsics (27.), Vucsinics (45.), ill. Blaszczykowski (7. – 11-esből), Mierzejewski (55.)
Kiállítva: Pavicsevics (69.), ill. Obraniak (73.)
MOLDOVA–ANGLIA 0–5 (0–3)
Chisinau. V: Van Boekel.
Moldova: Namasco – Golovatenco, Bulgaru, Armas, Epureanu – Onica, Covalciuc, Gatcan, Suvorov (Dedov, a szünetben), Patras – Picusciac (Sidorenco, 77.; Ovsianicov, 85.). Szövetségi kapitány: Ion Caras
Anglia: Anglia: Hart – G. Johnson, Lescott, Terry, Baines – Gerrard (Carrick, a szünetben), Cleverley – Oxlade-Chamberlain (Walcott, 58.), Lampard, Milner – Defoe (Welbeck, 68.). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
Gólszerző: Lampard (4. – 11-esből, 29.), Defoe (32.), Milner (74.), Baines (83.)

A TÖBBI SELEJTEZŐRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik