Vb 2014: folytatódó osztrák sorozat, újabb jó svájci hajrá

Vágólapra másolva!
2014.06.03. 22:28
A világbajnokságra készülő svájci labdarúgó-válogatott a Jamaica elleni meccshez hasonlóan Peru ellen is a hajrában fordította a maga javára a mérkőzést. Az osztrák válogatott legyőzte a cseheket Olmützben.

A csehek öt, az osztrákok négy veretlen meccsel a tarsolyukban várták az egymás elleni mérkőzést. Az első félidőben nyugati szomszédaink szerezték meg a vezetést: Marcel Sabitzer és Marko Arnautovic remek összjátékát követően előbbi talált a kapuba.

Ám az addig is jobban játszó csehek a 42. percben Tomás Horava 20 méterről hatalmas gólt ragasztott Robert Almer kapujának bal felső sarkába.

Szünet után egy gól esett, azt az osztrákok szerezték: a csereként beállt Julian Baumgartlinger első lövése még lepattant a védőkről, a második azonban a jobb sarokban kötött ki. Az osztrákok 2007 óta nem játszottak öt meccset egymás után vereség nélkül, és 1999 óta nem nyertek meg két egymást követő idegenbeli meccset.

Svájc pénteken 1–0-ra verte Jamaicát egy hajrában szerzett góllal, és Ottmar Hitzfeld legénysége ezúttal is a hajrában fordította a maga javára a mérkőzést. Peru ellen előbb Stephan Lichtsteiner, majd Xherdan Shaqiri volt eredményes.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Svájc–Peru 2–0 (0–0)
Luzern, játékvezető: Stefanski (lengyel)
Svájc: Benaglio – Lichtsteiner (Lang, 90+1.), Schär, Von Bergen, Rodriguez – Behrami (Dzemaili, 46.), Xhaka (Shaqiri, 64.), Inler – Mehmedi (Gavranovic, 87.), Drmic (Seferovic, 64.), Stocker (Barnetta, 72.).
G: Lichtsteiner (78.), Shaqiri (84.).

Csehország–Ausztria 1–2 (1–1)
G: Horava (42.), ill. Sabitzer (34.), Baumgartlinger (72.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik