Konföd. Kupa: vetkőzős póker után lophatták meg a spanyolokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.24. 21:21
null
Tudjuk be a vetkőzős póker veszteségének az ezer eurót, és nem a rossz közbiztonságnak – képünk illusztráció
Nagy nemzetközi visszhangot váltott ki a múlt héten, amikor a Konföderációs Kupán szereplő – már az Olaszország elleni elődöntőre készülő – spanyol labdarúgó-válogatott néhány tagjának a szállodai szobából tűnt el pénze, mintegy ezer euró. A brazil Globoesporte internetes oldala ma újabb fejleményekről számolt be, amely eléggé más megvilágításba helyezték a történteket.



Közvetlenül az érintett hotel, míg közvetetten a házigazda brazilok számára volt rendkívül kellemetlen az eset, egy évvel a vb-rendezés, hárommal az olimpia előtt. A most megjelentek után a rossz fény elsősorban már nem rájuk vetül...

Ezek szerint az eset még az Uruguay elleni 2–1-es győzelem után történt, amikor este a hotel bárjában külön zenekar szórakoztatta a spanyol válogatott tagjait. Az előre leszervezett fieszta teljesen normális keretek között zajlott egészen hajnali egyig – volt szamba, sör, caipirinha koktél és táncos lábú hölgyek –, majd a banda összecsomagolt. Nem úgy öt hölgy, akik a spanyolok szobái felé vették az irányt, szíves invitálásnak engedve. A csapatból öt játékos és a szakmai stáb egyik tagja hívta meg őket egy kis vetkőzős pókerre, amivel alighanem az este további részét gondolták feldobni. Másnap reggel, a lányok távozását követően hiányzott az ezer euró.

A spanyol válogatott biztonsági kísérői és a szállodai alkalmazottak persze tudtak az előzményekről, nem is akarták nagydobra verni az esetet – a sértettek nem is tettek hivatalos rendőri feljelentést –, de a sajtó addigra már felkapta az esetet, amelyre a FIFA is érzékenyen, kiemelt figyelemmel reagált, hiszen az országos tüntetések miatt így is elég gondjuk van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik