Jobban kellett az egy, mint a három: Ukrajna-Anglia 0-0

Vágólapra másolva!
2013.09.10. 23:12
null
Frank Lampard kis híján góllal tette emlékezetessé 100. válogatottságát (Fotó: Action Images)
Gól nélküli döntetlennel ért véget az Ukrajna–Anglia labdarúgó-világbajnoki selejtező a H-csoportban, így nyolc meccs után továbbra is a szigetországiak állnak a hatos élén egy pont előnnyel az aktuális rivális és Montenegró előtt. A csoport másik meccsén Lengyelország ugyan legyőzte San Marinót, de talán mindennél nagyobb tett, hogy a miniállam megszerezte első gólját a selejtezősorozatban.

 

Az ukránok ellen a csoportot vezető angolok hazai pályán mindössze Frank Lampard 87. percben szerzett tizenegyesgóljával tudtak egyenlíteni, így a szigetországiak aligha utaztak nagy mellénnyel Kijevbe, de a hazaiak sem épp úgy hajtották végig a mérkőzést, mint akik vért ittak, s ebből összességében pocsék meccs kerekedett.

A találkozó ugyanis aligha a látványos játéktól marad emlékezetes. Pedig az első percek még mozgalmasra sikerültek. Az ukránok például már az első percben tizenegyest reklamáltak Pedro Proencánál, ám a portugál játékvezető továbbot intett Joe Hart és Roman Zozulja találkozója után. A túloldalon Theo Walcott veszélyeztetett, ám Andrij Pjatov védett.

A félidő második felében Steven Gerrard háló tetejét súroló lövésére kaphatta fel a fejét az angol szurkoló, ám más érdemleges nem történt. Az ukránok többet birtokolták a labdát – nem meglepő, az angolok az Opta statisztikái szerint mindössze 55 %-ban birtokolják a játékszert a selejtezőkön, és ebben benne van a San Marinó-iak elleni két meccs is... –, de gyakorlatilag semmi érdemlegesre nem mentek vele.

A második félidőben hosszú idő után Jevgenyij Konopljanka lövését követően lehetett ismét feljegyezni eseményt, amikor az ukrán támadó szabadrúgása alig kerülte el a kaput, majd a hajrában még a 100. válogatott meccsén szereplő Frank Lampard járt közel a gólhoz egy fejes után, de a slusszpoén elmaradt. Ukrajna–Anglia 0–0.

A folytatásban az angolok Montenegróval és Lengyelországgal játszanak, egyaránt otthon, míg Ukrajna Lengyelországot fogadja, majd zárásként San Marinóba látogat.

A csoport másik meccsén a botladozó lengyeleknek San Marinóban kellett begyűjteni a három pontot, és ezt meg is tették, a miniállam labdarúgói alighanem mégis jó érzésekkel zárták a meccset, hiszen a selejtezősorozatban megszerezték első góljukat.

Pedig a piros-fehérek a sérült Robert Lewandowski távollétében is gyorsan megszerezte a vezetést. A 10. percben Sebastian Boenisch labdájából Piotr Zielinski vette be a kaput, a félidő közepén azonban jött a hideg zuhany a vendégeknek: Alessandro Della Valle ugyanis bevette a kaput. A San Marinó-iak több mint egy év (2012. 08. 14., San Marino–Málta 2–3) találtak ismét a hálóba.

Jakub Blaszczykowski viszont nem sokáig engedte, hogy ünnepeljenek a kék-fehérek, egy perccel Della Valle után ő is beköszönt, a szünet előtt pedig még Waldemar Sobota is feliratkozott a gólszerzők közé. Zielinski második találata, majd a csereember Adrian Mierzejewski villanása után végül fölényes lett a lengyel győzelem, de a San Marinó-i szurkolók így sem búslakodhatnak. San Marino–Anglia 1–5.

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK, EURÓPAI ZÓNA
H-CSOPORT
UKRAJNA–ANGLIA 0–0
Kijev
. V: Proenca (portugál)
Ukrajna: Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Kucser, Sevcsuk – Huszev (Bezus, 68.), Edmar, Sztepanenko, Konopljanka – Jarmolenko, Zozulja (Szeleznyov, 90.). Szövetségi kapitány: Mihail Formenko
Anglia: Hart – Walker, Jagielka, G. Cahill, A. Cole – Gerrard, Lampard, Wilshere (A. Young, 68.) – Walcott (Cleverley, 87.), Lambert, Milner. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson

SAN MARINO–LENGYELORSZÁG 1–5 (1–3)
Serravalle. V:
Borg (máltai)
San Marino: A. Simoncini – F. Vitaioli, Bollini, Della Valle, Palazzi (Cibelli, 69.), A. Gasperoni (Cervellini, 42.) – Buscarini, Calzolari, Rinaldi (Bianchi, 80.) – M. Vitaioli, Selva. Szövetségi kapitány: Giampaolo Mazza
Lengyelország: Boruc – Boenisch, Celelban, Jedrzejczyk, A. Salamon – Blaszczykowski (Mierzejewski, 72.), Krychowiak (Wszolek, 72.), Klich, Sobota, Zielinski – Brozek (Robak, 55.). Szövetségi kapitány: Waldemar Fornalik
Gólszerző: Della Valle (23.), ill. Zielinski (10., 66.), Blaszczykowski (23.), Sobota (34.), Mierzejewski (75.)

AZ ÁLLÁS
1. Anglia 8 4 4 25–3 +22 16
2. Ukrajna 8 4 3 1 19–4 +15 15
3. Montenegró 8 4 3 1 15–8 +7 15
4. Lengyelország 8 3 4 1 18–9 +9 13
5. Moldova 8 1 2 5 4–15 –11 5
6. San Marino 8 8 1–43 –42 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik