Hollandia a spanyol után a chilei tiki-takát is kivégezte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.23. 17:53
null
Leroy Fer fejese hozta meg az áttörést a hollandok számára (Fotó: Action Images)
A labdarúgó-világbajnokság B-csoportjában Hollandia 2–0-ra legyőzte Chilét, így a négyes élén végzett, és a nyolcaddöntőben az A-csoport második helyezettjével játszik. A másik csoportmeccsen Spanyolország három gólt vágott Ausztráliának.


A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva nézheti meg!

Hollandia és Chile is két sikerrel vette az ausztrálok és a spanyolok jelentette akadályt, így két forduló után eldőlt, hogy ez a két együttes küzdhet tovább az egyenes kieséses szakaszban.

A lassan csordogáló mérkőzés első félidejének derekához érve felpörögtek kicsit az események, előbb Gutiérrez lőtt 11 méterről a léc fölé, majd Robben jobb oldali megiramodása és Sneijder szabadrúgása következett, igazán egyik sem volt veszélyes.

A 35. percben Robben szabadrúgása után De Vrij csúsztatása már inkább, de végül ez a próbálkozás nem talált kaput.

Nem sokkal később Robben a saját térfeléről indulva mintegy 60 méteren keresztül szólózott a védők között, a tizenhatoson belülre érve azonban kissé balról a bal alsó sarok mellé lőtt.

A játékrész hajrájában még egy chilei beadás után Gutiérrez fejesét jegyezhettük fel, de végül ez a lehetőség is elkerülte a kaput, így a szünetre gól nélkül vonulhattak a felek.

Érdekesség, hogy bár a mezőnyben a dél-amerikaiak fölénye látszott – 68 százalékos labdabirtoklás, mindössze 60 pontos holland passz – , az európai gárda előtt adódtak a nagyobb lehetőségek, bár az eltiltott Van Persie hiányában a befejezésekkel hadilábon állt az oranje.

Egyórányi játékot követően sokadik alkalommal reklamáltak tizenegyest a chileiek, de Cillessen tizenhatos széléig történő kivetődése során a labdát ütötte el Alexis Sánchez elől (mondjuk így is kirúgás jött).

A 65. percben Sánchez éles szögből leadott lövésénél helyén volt a holland kapus, majd a túloldalon Kuyt indításával Robben iramodott meg középen, a bal oldalon betört a tizenhatoson belülre, 14 méterről laposan lőtt, de a Bravóról kipattanó labdára nem érkezett társa.

Az utolsó negyedóra nyitányán Robben sarokrúgása után Kuyt – a kaput mintegy hat-hét méterrel elkerülő – fejesével hirtelen beindultak a hollandok, és bár Depay távoli löketét még Bravo a léc alól kitolta, a szögletet követő Janmaat-beadás után a nem sokkal korábban beállt Fer fejelt gyönyörűen vissza a kapu bal oldalába (1–0).

A dél-amerikaiak hiába tettek fel mindent egy lapra a végén, helyzeteik kimaradtak, sőt, a ráadásban Robben megiramodása, majd nagyszerű passza után Depay a második holland gólt is megszerezte (2–0).

Hollandia újabb sikerével megnyerte a B-csoportot, így az A jelű kvartett első helyezettjét elkerülte a kieséses szakasz első meccsén.

Brazíliából tudósító munkatársaink a Sony Xperia Z2 okostelefonok kreatív effektjeit akár rögzítés közben is használhatják. (x)

VB 2014
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
HOLLANDIA–CHILE 2–0 (0–0)
Sao Paulo, Arena Corinthians, 62 996 néző. Vezette: Gassama (gambiai)
Hollandia: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij, Blind, Kuyt (Kongolo, 89.) – N. de Jong, Wijnaldum, Sneijder (Fer, 75.) – Robben, Lens (Depay, 70.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Chile: C. Bravo – F. Silva (Valdivia, 70.), Medel, Jara – Isla, F. Gutiérrez (Beausejour, a szünetben), Aránguiz, M. Díaz, Mena – A. Sánchez, Vargas (Pinilla, 81.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
Gólszerző: Fer (77.), Depay (92.)

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Hollandia 3 3 10–3 +7 9
2. Chile 3 2 1 5–3 +2 6
3. Spanyolország 3 1 2 4–7 –3 3
4. Ausztrália 3 3 3–9 –6 0


Chile

Kapusok: 1 Claudio Bravo (Real Sociedad – spanyol), 23 Johnny Herrera (Universidad de Chile), 12 Cristopher Toselli (Universidad Católica)
Védők: 3 Miiko Albornoz (Malmö – svéd), 17 Gary Medel (Cardiff City – walesi, PL), 18 Gonzalo Jara (Nottingham Forest – angol), 13 José Rojas (Universidad de Chile), 2 Eugenio Mena (Santos – brazil), 4 Mauricio Isla (Juventus – olasz)
Középpályások: 10 Jorge Valdivia (Palmeiras – brazil), 16 Felipe Gutiérrez (Twente – holland), 19 José Pedro Fuenzalida (Colo-Colo), 5 Francisco Silva (Osasuna – spanyol), 8 Arturo Vidal (Juventus – olasz), 20 Charles Aránguiz (Internacional – brazil), 21 Marcelo Díaz (FC Basel – svájci), 6 Carlos Carmona (Atalanta – olasz)
Támadók: 7 Alexis Sánchez (Barcelona – spanyol), 22 Esteban Paredes (Colo-Colo), 11 Eduardo Vargas (Valencia – spanyol), 15 Jean Beausejour (Wigan Athletic – angol), 9 Mauricio Pinilla (Cagliari – olasz), 14 Fabián Orellana (Celta Vigo – spanyol)
Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli (argentin)

Hollandia
Kapusok: 1 Jasper Cillessen (Ajax), 23 Tim Krul (Newcastle United – angol), 22 Michel Vorm (Swansea City – walesi, PL)
Védők: 5 Daley Blind (Ajax), 7 Daryl Janmaat (Feyenoord), 14 Terence Kongolo (Feyenoord), 4 Bruno Martins Indi (Feyenoord), 2 Ron Vlaar (Aston Villa – angol), 13 Joël Veltman (Ajax), 12 Paul Verhaegh (Augsburg – német), 3 Stefan de Vrij (Feyenoord)
Középpályások: 16 Jordy Clasie (Feyenoord), 18 Leroy Fer (Norwich City – angol), 8 Jonathan de Guzmán (Swansea City – walesi, PL), 6 Nigel de Jong (AC Milan – olasz), 10 Wesley Sneijder (Galatasaray – török), 20 Georginio Wijnaldum (PSV)
Támadók: 21 Memphis Depay (PSV), 19 Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04 – német), 15 Dirk Kuyt (Fenerbahce – török), 17 Jeremain Lens (Dinamo Kijev – ukrán), 9 Robin van Persie (Manchester United – angol), 11 Arjen Robben (Bayern München – német)
Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik