Elképesztő! Egy koszovói csapat 30 ezret kínál Luis Suárezért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.30. 16:00
null
Luis Suárez alighanem hitetlenkedve fogadja a Hajvalia ajánlatát (Fotó: Reuters)
Az angol Telegraph információi szerint a koszovói Hajvalia 30 ezer euróért kölcsönvenné a négy hónapra eltiltott Luis Suárezt, aki havonta 1500 eurót kereshetne a nem FIFA-tag ország csapatában.

 

Xhavit Pacolli, a Hajvalia igazgatójának számításai szerint a transzfernek papíron semmi akadálya nincsen, mert a Koszovói Labdarúgó-szövetség csak az UEFA-nak tagjai, a FIFA-nak nem, tehát a nemzetközi szervezet szankciója a 2008 óta független országban nem lenne érvényes.

A legutóbbi koszovói bajnokság hatodik helyén végző együttes elöljárója arra készül, hogy 30 ezer eurós (9.2 millió forintos) ajánlatot tesz a Liverpool csatáráért, aki a következő négy hónapban kölcsönben szerepelhetne a Meda művésznéven ismert népdalénekes tulajdonában lévő együttesnél, és havi szinten 1500 eurót (463 ezer forintot) kereshetne.

Ha a Hajvalia ajánlata Suárez valós értékét mutatná, akkor a ferencvárosi Leonardo 23-szor, míg a transfermarkt.de által 1 millió euróra taksált Muhamed Besic 33-szor lenne értékesebb a világklasszis támadónál. Érdemes még megemlíteni, hogy a német portálnál a Fradi első keretét alkotó játékosok mindegyikének értéke eléri az 50 ezer eurót.

„Mivel nem vagyunk FIFA-tagállamok, úgy gondolom, Suárez Koszovóban pályára léphetne, így ajánlatot teszünk érte a Liverpoolnak. Ez a legtöbb, amit tehetünk. Harmincezer eurós átigazolási díjat és ezerötszáz eurós fizetést kínálunk. Talán nevetségesnek hangzik, de mindent megteszünk, hogy valóra váltsuk a tervünket. Ha a futballista hajlandó nálunk játszani, tárt karokkal várjuk” – mondta Pacolli, aki szerint a Hajvalia ideális hely lenne Suárez számára, hogy játékban maradjon.

A döntés a Giorgio Chiellinit megharapó támadó kezében van. Vagy aláír öt évre a Barcelonához, de nem játszhat októberig – természetesen az sem zárható ki, hogy marad a Liverpoolnál –, vagy elfogadja a koszovói csapat megkeresését, és nem marad futball nélkül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik