Észak-Írország elrontotta C. Ronaldo jubileumát

Vágólapra másolva!
2012.10.16. 19:03
null
Az oroszok fölénye csak a végén érett góllá (Fotók: Action Images)
Címkék
Az orosz labdarúgó-válogatott nagy fölényben játszott, ám rengeteg helyzetet kihagyott, így csak nehezen győzte le 1–0-ra Azerbajdzsánt a vb-selejtezők F-csoportjában. Portugália a gyenge első félideje miatta csak 1–1-es döntetlenre volt képes Észak-Írország ellen.

OROSZORSZÁG–AZERBAJDZSÁN

Az orosz válogatott pénteken 1–0-ra legyőzte Portugáliát a csoportrangadón, így természetesen mindenki győzelmet várt tőle Azerbajdzsán ellen.

IZRAEL ÚJRA LEGYŐZTE LUXEMBURGOT

Az izraeli válogatott a pénteki 6–0-s siker után négy nappal később is magabiztosan győzte le Luxemburgot.

A 3–0-s siker hőse ezúttal is Tomer Hemed volt, aki az első meccsen triplázott, ezúttal pedig két gólt szerzett. A harmadik találat Eden Ben Baszat nevéhez fűződik.

Bár az azeriek kezdtek jobban – ez négy szögletben mutatkozott meg –, utána az oroszok átvették az irányítást, és egyre-másra dolgozták ki a helyzeteket. Alekszandr Kerzsakov a felső lécet találta el, majd Dmitrij Kombarov remek szabadrúgását ütötte ki a léc alól Kamran Agayev.

Az oroszok a szünet után is próbáltak nyomni, de Agayev eszén nem tudtak túljárni. Pedig még Branimir Subasic is besegített nekik, de Agayev megmentette társát az öngóltól.

Fabio Capello Vlagyimir Bisztrov behozatalával próbált lendületet adni tanítványainak, és a szélső akár egyből be is találhatott volna, ám hiába ugrott ki, az egyik védő beérte, és szögletre szerelte.

A 83. percben Bisztrovval szemben szabálytalankodtak a tizenhatos vonalának környékén (Ali Gökdemir késett el), a játékvezető tizenegyest adott. Roman Sirokov állt a labda mögé, és nem remegett meg a lába, magabiztosan lőtt a bal sarokba (1–0).

Az orosz válogatott végül sok helyzetet kihagyva, de behúzta a meccset, és négy mérkőzés után is hibátlan. Az azeri együttes az utolsó 21 idegenbeli vb-selejtezőjéből 20-at elvesztett.

OROSZORSZÁG–AZERBAJDZSÁN 1–0

PORTUGÁLIA–ÉSZAK-ÍRORSZÁG

Cristiano Ronaldónak csak a meccs előtt volt oka örülni
Cristiano Ronaldónak csak a meccs előtt volt oka örülni

A portugál együttes nagyon gyenge első félidőt produkált Észak-Írország ellen. Pedig Paulo Bento gárdájának szüksége volt a javításra, miután pénteken 1–0-s vereséget szenvedett Oroszországban.

Portóban a britek Niall McGinn találatával egy szép kontra végén szereztek vezetést, és Roy Carroll kapujára a legnagyobb veszélyt a saját védői jelentették, kétszer is igen közel álltak ahhoz a vendégek, hogy öngólt szerezzenek.

Az Olympiakosz kapusa a második félidőben is megúszott még egy hasonló esetet, de a 79. percben már semmi sem mentette meg a vendégeket a góltól: ekkor Bruno Alves felívelését Eder visszafejelte, és bár Nani még eltörte a labdát, Hélder Postiga közelről már nem hibázott.

A győztes gólt azonban nem sikerült megszerezni, így a portugál csapat nem tudta győzelemmel köszönteni a 100. válogatottságát ünneplő Cristiano Ronaldót.

PORTUGÁLIA–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 1–1

VB 2014, EURÓPAI SELEJTEZŐK
F-CSOPORT
Oroszország–Azerbajdzsán 1–0 (0–0)
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 15 000 néző. Vezette: Sztavrev (macedón)
Oroszország: Akinfejev – Jescsenko, V. Berezuckij, Ignasevics, D. Kombarov – Szamedov (Bisztrov, 62.), Gyenyiszov, Sirokov – Fajzulin (Glusakov, a szünetben), Kerzsakov (Dzagojev, 79.), Kokorin. Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Azerbajdzsán: Agayev – Sükürov, Levin, Ru. Abisov, Medvedev – Nadirov (C. Hüseynov, a szünetben), Gökdemir, Certoqanov (R. Aliyev, 85.), Cavadov – Subasic (Amirguliyev, 63.), Özkara. Szövetségi kapitány: Berti Vogts
Gólszerző: Sirokov (84. – 11-esből)
Izrael–Luxemburg 3–0 (2–0)
Tel-Aviv. Vezette: Lechner (osztrák)
Izrael: Avat – Ziv, Keinan, Mori, Gabai – Natko, Alberman, Radi (Vermut, 57.; Ezra, 71.), Melikszon (Abuhazira, 81.) – Hemed, Ben Baszat. Szövetségi kapitány: Eli Guttmann
Luxemburg: Joubert – Hoffmann, Blaise, Mutsch – Peters (Philipps 81.), Leweck, Bettmer, Payal, Jans – Da Mota (Latorza, 86.), Joachim (Deville, a szünetben). Szövetségi kapitány: Luc Holtz
Gólszerző: Hemed (14., 48.), Ben Baszat (36.)
Portugália–Észak-Írország 1–1 (0–1)
Porto. Vezette: Kinhöfer (német)
Portugália: Rui Patrício – Joao Pereira (Eder, 74.), Bruno Alves, Pepe, Miguel Lopes (Rúben Amorim, a szünetben) – Rúben Micael (Varela, 61.), Miguel Veloso, Joao Moutinho – Nani, Hélder Postiga, Cristiano Ronaldo. Szövetségi kapitány: Paulo Bento
Észak-Írország: Carroll – Catchart, A. Hughes, J. Evans, McGivern – C. Evans, S. Davis, Baird, Norwood – Lafferty, McGinn. Szövetségi kapitány: Martin O'Neill
Gólszerző: Hélder Postiga (79.), ill. McGinn (30.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 4 4 8–0 +8 12
2. Izrael 4 2 1 1 10–5 +5 7
3. Portugália 4 2 1 1 6–3 +3 7
4. Észak-Írország 3 2 1 2–4 –2 2
5. Azerbajdzsán 3 1 2 1–5 –4 1
6. Luxemburg 4 1 3 2–12 –10 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik