A triplázó Cristiano Ronaldo volt a nyerőember Belfastban

Vágólapra másolva!
2013.09.06. 22:49
null
Cristiano Ronaldo triplázott Belfastban (fotó: Action Images)
A portugál labdarúgó-válogatott győzött Észak-Írországban a világbajnoki selejtezők F-csoportjában. Cristiano Ronaldo triplázott, ezzel 43 gólnál tart a válogatottban, és megelőzte Eusebiót, már csak Pauleta áll előtte. Az oroszok meccse majdnem elmaradt, de végül simán legyőzték Luxemburgot.

 

Úgy tűnt, hogy a Kazanyra zúduló esőzés miatt meg sem lehet rendezni az orosz–luxemburgi mérkőzést, de a skót játékvezető végül egyórás csúszás után engedélyt adott a kezdésre.

Az oroszok villámrajtot vettek, Alekszandr Kokorin már az első percben eredményes volt, majd még a szünet előtt a kapuba fejelt szabadrúgást követően. A szünet után egy szögletet követően Alekszandr Kerzsakov is betalált, fölényessé téve az orosz vezetést.

A 90. percben Aurelien Joachim szépített, de a ráadásban Alekszandr Szamedov visszaállította a háromgólos különbséget.

A csoportot vezető portugálok az eddig egy győzelmet aratott Észak-Írország otthonában léptek pályára, és a védő Bruno Alves góljával a 20. percben megszerezték a vezetést, az előrehúzódó védő szöglet után szép mozdulattal küldte a labdát a kapuba.

Az északírek is egy szöglet után voltak eredményesek a 36. percben, itt is egy védő, Gareth McAuley fejelt a kapuba. A 43. percben pedig még nagyobb bajba kerültek a portugálok, a McAuley felé fejelő Hélder Postiga azonnal piros lapot kapott a holland játékvezetőtől, aki még a reklamáló Cristiano Ronaldót is besárgázta.

Az emberhátrányt nem bírta el a portugál csapat, a második félidő elején egy újabb szöglet után Jonny Evans fejpárbajt nyert Cristiano Ronaldo ellen, a lefejelt labdát pedig Jamie Ward közelről a kapuba helyezte, igaz, a visszajátszások szerint lesről…

A 60. percben az északírek is megfogyatkoztak, így kiegyenlítődött a létszám, Brunt szedte össze a második sárga lapját. Nyolc perccel később már az állás is egyenlő volt, Cristiano Ronaldo is egy szöglet utáni fejesből volt eredményes. A portugál klasszis 41. gólját szerezte a válogatottban, ezzel utolérte Eusebiót.

Sőt, Cristiano Ronaldo nem akart megállni a csúcsbeállításnál, a 77. percben újra fejjel volt eredményes. Ez volt a meccs első gólja, amely nem szöglet után született, ezúttal Fabio Coentrao beadása után érkezett a találat.

Ezután a hazaiak kerültek emberhátrányba, Laffertyt is leparancsolta a pályáról a játékvezető. Cristiano Ronaldo pedig szabadrúgásból megszerezte a harmadik gólját, ezzel frappáns választ adott az északír szurkolóknak, akik „Te csak egy olcsó Gareth Bale vagy!” rigmussokkal próbálták bosszantani. A portugálok kétgólos győzelmet arattak, és maradtak a csoport élén.

OROSZORSZÁG–LUXEMBURG 4–1 (2–0)
Kazany. Vezette: Madden (skót)
Oroszország: Akinfejev – Kozlov, Ignasevics, Granat, Kombarov – Fajzulin, Gyenyiszov – Bisztrov (Szamedov, 68.), Sirokov (Rjazancev, 82.), Kokorin (Ionov, 46.) – Kerzsakov. Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Luxemburg: Joubert – Jänisch, Gerson (R. Peters, 66.), Phillips, Laterza – Payal, Turpel (Bastos, 60.), Jans – Joachim, Alves da Mota, Bensi (Luisi, 78.). Szövetségi kapitány: Luc Holtz
Gólszerző: Kokorin (1., 35.), Kerzsakov (60.), Szamedov (93.), ill. Joachim (90.)

ÉSZAK-ÍRORSZÁG–PORTUGÁLIA 2–4 (1–1)
Belfast. Vezette: Makkelie (holland)
Észak-Írország: Carroll – Hodson, Evans, McAuley, Ward (C. Evans, 71.) – McGinn (Lafferty, 67.), Norwood, Davis, Ferguson (Baird, 77.), Brunt – Paterson. Szövetségi kapitány: Michael O’Neill
Portugália: Rui Patricio – Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao – Raul Meireles (Nani, 55.), Miguel Veloso – Joao Moutinho, Cristiano Ronaldo (Rúben Amorim, 90.), Vieirinha (Nélson Oliveira, 65.) – Hélder Postiga. Szövetségi kapitány: Paulo Bento
Gólszerző: McAuley (36.), Ward (52.), ill. Bruno Alves (21.), Cristiano Ronaldo (68., 77., 83.)
Kiállítva: Brunt (61.), Lafferty (80.), ill. Hélder Postiga (44.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Portugália 8 5 2 1 16– 8 +8 17
2. Oroszország 7 5 2 12– 3 +9 15
3. Izrael 6 3 2 1 15– 8 +7 11
4. Észak-Írország 7 1 3 3 6–11 –5 6
5. Azerbajdzsán 7 4 3 3– 9 –6 4
6. Luxemburg 7 3 4 4–17 –13 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik