C. Ronaldóék egy góllal jobbak voltak az oroszoknál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 23:43
A 2014-es, brazíliai világbajnokság selejtezőjének F-jelű csoportjában Luxemburg egy ponttal tért haza Azerbajdzsánból, a portugálok pedig nagy csatában verték meg Lisszabonban az oroszokat, és ezzel átvették tőlük a csoport első helyét.

Az F-jelű csoportban az azeri nemzeti tizenegy nem kis meglepetésre csak döntetlent játszott odahaza Luxemburggal: az alsóházi rangadó 1–1-re végződött, Fábián Mihály játékvezetése mellett. A luxemburgiak önmagukhoz képest szárnyalnak idén, nem kaptak ki korábban az örményektől sem egy felkészülési mérkőzésen, ez pedig már harmadik pontjuk a mostani selejtezők során!

Az oroszok két mérkőzéssel kevesebbet játszva is vezették csoportjukat a forduló előtt, és legnagyobb riválisukhoz, az előbbiekből köszönhetően gyenge rajtot vett portugálokhoz látogattak, közelebbről Lisszabonba. A hazaiak Cristiano Ronaldo, Hélder Postiga, Vieirinha támadóhármassal operáltak, az oroszok pedig egy speciális, „<·>" jellel leírható felállásban, azaz a fektetett V-alakú, négytagú védelem és a vele szembe fektetett V-alakú középpályás- és támadósor között egy szem szűrő helyezkedett el, Igor Gyenyiszov.

Capello hiába magyarázott..
Capello hiába magyarázott..

Ahogyan azt vártuk, Ronaldo-lövésekkel kezdődött a mérkőzés (a Real Madrid sztárja néha teljesen a félpályáig hátrament labdáért), majd a 9. percben vezetéshez jutottak a portugálok, Postiga és az orosz védelem teljes lefagyása révén. A megzavarodott orosz csapatot Vieirinha és Ronaldo is mattolhatta volna ezt követően, de mindketten elhibázták ziccerüket. A szünet előtt orosz helyzetek is adódtak, előbb Fábio Coentrao kezezett a 16-oson belül Alekszandr Kerzsakov próbálkozásánál, de megúszta a védő, majd Roman Sirokov fejelt éppen csak a kapu mellé, akrobatikus mozdulattal.

Ronaldo-lövésekkel indult a második félidő is, pontosabban pontatlan Ronaldo-lövésekkel, miközben a vendégek továbbra is csak egy ékkel támadgattak, bár egyre veszélyesebben, a hazaiak középcsatára pedig a Postigát váltó Nani pályára lépése után CR lett. Nem nyugodhattak meg az egyre hangosabban fütyülgető portugál szurkolók, Vlagyimir Bisztrov például kevés híján élete gólját ollózta Rui Patrício kapujába, majd lőtt egy lesgólt, a hajrára fordulva pedig Sirokov lőtt elhamarkodottan a kapus kezeihez 12 méterről.

A 88. percben Ronaldo eldönthette volna a mérkőzést, de legnagyobb helyzetét sem tudta gólra váltani – így is győztek azonban a portugálok, és a megszerzett három ponttal a csoport élére ugrottak.

A lejátszott mérkőzéseket is figyelembe véve azonban csalóka a kép.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
F-CSOPORT

Azerbajdzsán–Luxemburg 1–1 (0–0)
Baki, Bakcell Arena. V: Fábián (magyar)
Azerbajdzsán: Agayev – Shukorov, Sadygov, Ramaldanov, Allahverdiyev – Amirquliyev (Subasic, 62.), Abisov – Abdullayev (Mammadov, 84.), R. A. Sadiqov, Javadov – Dadasov. Szövetségi kapitány: Berti Vogts
Luxemburg: Joubert – Jans, Chanot, Hoffmann, Martino – Philipps (Payal, a szünetben), Mutsch, Gerson – Deville (Laterza, 27.; Da Mota, 78.), Joachim, Bensi. Szövetségi kapitány: Luc Holtz
Gólszerző: Abisov (71.), ill. Bensi (79.)
Kiállítva: Subasic (85.)

Portugália–Oroszország 1–0 (1–0)
Lisszabon, Estadio da Luz. V: Skomina (szlovén)
Portugália: Rui Patrício – Joao Pereira, Neto, Bruno Alves, Fabio Coentrao – Joao Moutinho, Miguel Veloso, Raul Meireles (Rubén Amorim, 73.) – Vieirinha (Custúdio 90.), Hélder Postiga (Nani, 66.), Cristiano Ronaldo. Szövetségi kapitány: Paulo Bento
Oroszország: Akinfejev – Anjukov (Kozlov, 31.), V. Berezuckij, Ignasevics, Kombarov – Gyenyiszov – Bisztrov, Sirokov, Fajzulin (Glusakov, 21.), Zsirkov – Kerzsakov (Szmolov, 68.). Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Gólszerző: Hélder Postiga (9.)

AZ ÁLLÁS
1. Portugália 7 4 2 1 12–6 +6 14
2. Oroszország 5 4 1 8–1 +7 12
3. Izrael 6 3 2 1 15–8 +7 11
4. Azerbajdzsán 7 4 3 3–9 –6 4
5. Észak-Írország 5 3 2 3–7 –4 3
6. Luxemburg 6 3 3 3–13 –10 3

 

A TÖBBI MAI VB-SELEJTEZŐ EREDMÉNYÉT ITT KÖVETHETI FIGYELEMMEL!

EREDMÉNYEK, GÓLSZERZŐK, TABELLÁK: A SELEJTEZŐK TELJES ADATBANKJÁT ITT TALÁLJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik