Brazília: Dunga Neymart és Alvest hozta fel rossz példaként

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.29. 06:40
Új időszámítás kezdődik Dungával a válogatott élén Brazíliában: az új szövetségi kapitány elhatározta, megváltoztatja játékosai viselkedését. Neymart és Dani Alvest említette rossz példaként.

A régi-új kapitány az O Globo televízió adásában elmondta, milyen változtatásokat fog mindenképpen bevezetni a selecaónál. Nem a taktikáról árult el titkokat, hanem arról beszélt, milyen viselkedési normákat követel meg futballistáitól.

„Játékosaimtól elvárom, hogy a brazil válogatott legyen a legfontosabb számukra. Amikor például egy sajtótájékoztatón megjelensz, nem csicsás sapkában kell elmenned, nem szponzori sapkában, hanem a brazil válogatott számára készített öltözetben. Ha a válogatott keretet képviseled, a mi csodás játékunkat kell reklámoznod” – mondta Dunga, utalva Neymarra, aki a világbajnokság alatt rendszeresen egyéni szponzorának sapkájában jelent meg.

Neymart és Dani Alvest más szempontból is „megtalálta” az új kapitány.

„Felháborító, hogy egy nagy torna közepén megváltoztatják a frizurájukat. Ez is azt mutatja, hogy nincsenek ott teljesen mentálisan, ilyesmiket a torna előtt vagy után kell megtenni. Az embereknek azzal kell foglalkozniuk, amit a pályán teszünk, nem azzal, amit a pályán kívül – mondta Dunga, majd még egy fontos témára kitért. – Nagyon rossz reklám a futballnak, hogy a játékosok sírnak a pályán. A Chile elleni meccsen borzasztó volt nézni. Bár tiszteljük az ellenfeleket, mi, labdarúgók macsók vagyunk, márpedig az igazi férfiak nem sírnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik