Brazília 2014 - Megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.22. 18:39
A futballrajongók bizonyára jó vastagon bekarikázták a naptárban június 12-ét, a labdarúgó-világbajnokság nyitó napját. Az esztendő legnagyobb érdeklődéssel várt sporteseménye a Brazília–Horvátország mérkőzéssel kezdődik, s ezt követően további 63 találkozót játszanak, hogy július 13-án este kiderüljön, ki lesz a világbajnok. Tekintve, hogy a magyar válogatott – 1986 óta ehhez már volt időnk hozzászokni – ezúttal sem lesz ott a tornán, választhatunk magunknak kedvencet, vagy semlegesként is nézhetjük a meccseket, a lényegen ez mit sem változtat: egy hónapon keresztül remek szórakozás vár ránk, és az élvezeti értéket a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma tovább növeli.

Először is utazzunk el képzeletben Brazíliába, s nézzünk körül egy kicsit a helyszíneken. Mely városokban lesznek a világbajnokság mérkőzései? Hogy néznek ki a stadionok? Mennyien lehetnek a lelátón? Felújított vagy most épült stadionról van szó? A helyszíni szemléből mindenre választ kapunk.

Persze a világbajnoki helyszínek igazából akkor válnak érdekessé, amikor megkezdődik a világbajnokság, és pályára lépnek a főszereplők. A Nemzeti Sport Magazin világbajnoki kiadványa mind a 32 válogatottat számba veszi. Szakértői elemzés segít abban, hogy elhelyezzük az adott csapatot a mezőnyben, bemutatjuk a szövetségi kapitányt, felvázoljuk az ideális kezdőcsapatot, felidézzük, milyen úton jutott el az együttes Brazíliába, és az is kiderül, mi volt az ország vb-történetének csúcspontja és mélypontja. Természetesen nem lenne az igazi egy ilyen körkép a sztárok nélkül, mert mégiscsak miattuk ülünk le a televízió elé vagy megyünk ki a stadionba. A résztvevő válogatottak legnagyobb csillagaival – hogy csak néhányukat említsünk: Neymar, Cristiano Ronaldo, Messi, Casillas, Robben – olvashatnak interjút, kollégáink pedig azt is megtippelték, meddig jutnak el az egyes válogatottak. Lehet velük vitatkozni...

S ha már végigvettük az idei világbajnokság mezőnyét, tekintsünk vissza a múltba is, hiszen a tizenkilenc korábbi torna ma már történelem. Emlékeznek még arra, ki nyerte meg az első vb-t? Tudják, ki és mikor lőtt mesterhármast a vb döntőjében? Mikor szárnyalt a kismadár? Emlékeznek még Roger Milla táncára? Megannyi érdekes kérdésre kapunk választ a Nemzeti Sport Magazin vb-történeti összeállításában.


Bár reméljük, erre nem kerül sor, ha netán mégis egy-egy unalmasabb mérkőzést látunk, érdemes körülnézni a lelátón, elvégre ott is lehet látványosság bőven: a főszereplők feleségei, menyasszonyai, barátnői. Bemutatunk tíz hölgyet, akik nemcsak a futballisták csábító hátországát jelentik, önmagukban is igencsak mutatósak. A Nemzeti Sport Magazin a részletekre is figyel, vagyis bátran ajánlhatjuk: a világbajnokság ideje alatt mindig legyen a keze ügyében kiadványunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik