A varázsló neve: Lionel Messi

Vágólapra másolva!
2012.10.13. 09:19
null
Lionel Messit ezúttal sem tudták megállítani a védők (Fotó: Action Images)
Címkék
A dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat 8. fordulójában Argentína hazai pályán 3–0-ra győzött Uruguay ellen és ismét élre állt a zóna tabelláján. Lionel Messi a múlt heti el Clásicó után ezúttal a válogatottban is két gólt szerzett, rajta kívül Sergio Agüero volt még eredményes. A riválisok közül Kolumbia Radamel Falcao, Ecuador pedig Felipe Caicedo duplájának is köszönhetően győzött.

Biztosan vannak, akik unják már, hogy ha Lionel Messi valahol, valamilyen meccsen pályára lép, akkor róla szól minden tudósítás, de amíg párosával szerzi a gólokat, addig elég nehezen kerülhető meg a nevének említése. A magunk részéről persze nem is akarjuk megkerülni a kis argentin zsenit, aki a múlt heti el Clásicón szerzett két gólja után ezúttal a válogatottban varázsolt Uruguay ellen.

MESSI: ITTHON ÚGY BÁNNAK VELEM, MINT BARCELONÁBAN
„Mindig boldog vagyok, ha a válogatottban játszhatok. Most, hogy nyertünk, a dolgok könnyebben mennek – kezdte mondandóját Messi. – Boldog vagyok, hogy az argentin drukkerek úgy bánnak velem, mint a Barcelona szurkolói. Nagyon fontos győzelmet arattunk, és ha nyerünk Chilében is, óriási lépést teszünk a világbajnoki részvétel felé. De az is egy nehéz mérkőzés lesz, mert nagyszerű csapatuk van, bonyolult feladat vár ránk.”
A második argentin gólt szerző Sergio Agüero természetesen örül a győzelemnek, de figyelmeztetett, még nem jutottak ki a világbajnokságra.
„Úgy érzem, egyre közelebb kerülünk a világbajnoki részvételhez. 2014-ben hatalmasak lesznek az elvárások velünk szemben, de hosszú még az út a világbajnokságig, lesz még időnk gondolkodni rajta” – hangsúlyozta a 24 esztendős támadó.
„Az első félidőben nem tudtunk gólt szerezni, de a folytatásban is nagyon jól játszottunk, idő kérdése volt, hogy mikor találunk be” – szögezte le Agüero, aki a mérkőzés során kapott egy rúgást a lábára, de nem esett komolyabb baja.

A háromszoros aranylabdás úgy szerzett két gólt, hogy a legszebb akciójából még nem is talált be: a 28. percben egyedül indult meg a jobb szélen, egy védőt elküldött gyufáért, egyet elfektetett, mindezt jobb lábbal, majd szemvillanás alatt lendült is a balos és a 14 méterről leadott bomba nem sokkal zúgott el a léc fölött, végül a hálótartó vason csattant.

A 66. percben közelről, becsúszva aztán már a kapuba talált Messi, igaz, ezúttal nem volt nehéz dolga, hiszen ragyogó kiugratást kapott a bal szélről Angel di Maríától.

Nem sokkal később egy mesteri háromszögelés során Messi indította útjára a labdát, amelynek Di María, majd Sergio Agüero volt az útja és utóbbi az ötösön érkezve megszerezte a második hazai találatot.

A 3–0-s végeredményt Messi egy 25 méteres, a bal alsóban kikötő szabadrúgásból állította be. „Két gól, na és csak ennyi?" – kérdezhetné az aranylabdát tegnapi nyilatkozatában Cristiano Ronaldónak előre odaítélő José Mourinho. Nem, nem csak ennyi: volt mégy egy fantasztikus szólója, egy centikkel mellé zúgó szabadrúgása (azután, hogy Maxi Pereira előbb egy könyökössel próbálta megállítani, majd miután ez nem sikerült, egyszerűen ráugrott az argentin „örökmozgóra"). De tényleg senkit sem akarunk untatni, ezért maradjunk a tényeknél. Az argentin válogatott legutóbbi kilenc meccséből a hetediket nyerte meg, Messi pedig az utolsó nyolc válogatott találkozóján 12 gólt szerzett.

ARGENTÍNA–URUGUAY 3–0

De, hogy ne csak Lionel Messiről szóljunk: Radamel Falcao is folytatta nagyszerű sorozatát a kolumbiai válogatottban, most a legutóbbi négy vb-re kijutó, ám jelenleg négy pontjával a zóna utolsó helyén álló Paraguay ellen. Az Atlético Madrid csatára is két gyönyörű gólt szerzett, hazája nemzeti csapata pedig ezzel a két találattal győzött 2–0-ra. Falcao is elképesztő sorozatot produkál, augusztus 27. óta minden meccsén betalált, kilenc találkozón 15-ször.

KOLUMBIA–PARAGUAY 2–0

A Chilét 3–1-re legyőző, a zóna harmadik helyén álló Ecuadorban is volt egy duplázó, a Lokomotiv Moszkvában játszó Felipe Caicedo, igaz, ő hasonló sorozatokkal azért nem büszkélkedhet, mint Messi és Falcao.

VB 2014, SELEJTEZŐ, DÉL-AMERIKAI ZÓNA
9. FORDULÓ
ARGENTÍNA–URUGUAY 3–0
Mendoza. Vezette: Pedro Leandro (brazil)
Argentína: Romero – Zabaleta, Garay, F. Fernández – Rojo (Campagnaro 67.), Gago, Mascherano, Di María – Agüero (Guinazú 79.), Messi, Higuaín (Barcos 83.). Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella
Uruguay: Muslera – M. Pereira, Lugano (Scotti 64.), Godin, Cáceres – Á. González (C. Rodriguez 71.), Ríos, Gargano, Cavani – Forlán, L. Suárez. Szövetségi kapitány: Óscar Washington Tabárez
Gólszerző: Messi (66., 80.) Agüero (75.)
VB 2014, DÉL-AMERIKAI ZÓNA
9. FORDULÓ
BOLÍVIA–PERU 1–1
La Paz. Vezette: Vera (ecuadori)
Bolívia: H. Suárez – Raldes , Méndez, Valverde – C. Vargas (Bejarano, 46.), Flores, Chumacero, Cardozo – Campos, Arce (M. Suárez, 74.), Pena (Martins, 46.). Szövetségi kapitány: Xabier Azkargorta.
Peru: Carvallo – Herrera, Acasiete, Ramos, Farfán – Chiroque, Retamoso, Sánchez, Comiges (Ampuero, 60.) – Marino (Cueva, 78.), Avila (Aguirre, 60.). Szövetségi kapitány: Sergio Markarian
Gólszerző: Chumacero (51.), ill. Marino (21.)
KOLUMBIA–PARAGUAY 2–0
Barranquilla. Vezette: Pezzotta (argentin)
Kolumbia: Ospina – Zúniga, Valdes, Yepes, Armero – E. Valencia (Soto, 84.), A. Ramirez (Cuadrado, 46.), M. Torres (C. Sánchez, 74.), J. Rodriguez – Falcao, T. Gutierrez. Szövetségi kapitány: José Pekerman
Paraguay: Barreto – Piris, Da Silva, Aguilar, Ortiz – Oviedo, Cáceres, Riveros, Estigarribia (Benítez, 66.) – Núnez (Fabbro, 79.), Valdéz (Caballero, 62.). Szövetségi kapitány: Gerardo Pelusso
Gólszerző: Falcao (52., 89.)
ECUADOR–CHILE 3–1
Quito. Vezette: Lopes (brazil)
Ecuador: Dominguez – Paredes, Erazo, Achilier, W. Ayoví – Ibarra, S. Castillo, J. Rojas, Saritama – C. Benítez, Caicedo (J. Ayoví, 67.). Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda
Chile: M. Pinto – P. Contreras, O. González, Jara, Isla,– Vidal, Seymour (M. González, 66.), Beausejour – M. Fernández (J. Fernandes, 59.), M. Diaz, A. Sánchez. Szövetségi kapitány: Claudio Borghi
Gólszerző: Caicedo (32., 56.), Castillo (93.), ill. Paredes (24. – öngól)
A ZÓNA ÁLLÁSA
1. Argentína 8 5 2 1 18– 6 17
2. Kolumbia 8 5 1 2 14– 6 16
3. Ecuador 8 5 1 2 11– 8 16
4. Uruguay 8 3 3 2 15–14 12
5. Chile 8 4 4 13–16 12
6. Venezuela 8 3 2 3 7– 8 11
7. Peru 8 2 2 4 10–14 8
8. Bolívia 8 1 2 5 8–13 5
9. Paraguay 8 1 1 6 5–16 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik