A románok már Brazíliában érzik magukat

Vágólapra másolva!
2012.10.16. 13:46
Címkék
Hibátlanok csatája következik kedden a mieink vb-selejtezős csoportjában, azaz Románia Hollandiát fogadja. Mindkét labdarúgó-válogatott kilenc pontot gyűjtött az eddigi három találkozóján, ám a bukaresti találkozó után csak az egyik együttes állhat majd 12 ponttal a tabellán – vagy egyik sem. A román sajtó már Brazíliában (a 2014-es torna helyszínén) látja nemzeti csapatukat.

A tekintélyes ProSport napilap a keddi címoldalán egy olyan retusált képet jelenített meg, melyen a román válogatott tagjai Rióban, a világbajnokság helyszínen „karneváloznak" és narancsokat taposnak. A törökök elleni sikert követően az újság a „Románia kikövezte az utat a vb-re" címlappal jelent meg, ezek után nem meglepő, hogy egyre merészebb álmokat szövögetnek keleti szomszédaink.

„Románia kikövezte az utat a vb-re" címlappal jelent meg, ezek után nem meglepő, hogy egyre merészebb álmokat szövögetnek keleti szomszédaink.

A román napilap a cikkében megemlíti, hogy Victor Piturca szövetségi kapitány tartja magát a „győztes csapaton ne változtass" elvhez, ám a hollandok elleni találkozón kénytelen lesz alakítani a kezdőtizenegyén, ugyanis Gheorghe Grozav és Mihai Pintilii is sérüléssel bajlódik, míg Bogdan Stancu nincs élete formájában.

A hollandoknál nincsenek sérültek, így Louis van Gaal szövetségi kapitány kénye-kedve szerint válogathat 22 futballistájából. A hétfői holland tréning nagy részén Klaas-Jan Huntelaar (aki gólt szerzett és gólpasszt adott Andorra ellen) volt a középcsatár, ám a Voetbal International információi szerint mégis Robin van Persie lesz az ék Romániában.

Rafael van der Vaart és Kevin Strootman helye is biztosnak tűnik a holland kezdőben, míg a nemrég behívott Jordy Clasie Nigel de Jonggal vív csatát Van Gaal meggyőzésére. A holland sajtó szerint utóbbi játékos lesz ott együttesükben az első sípszónál.

A prosport.ro beharangozójában a román védelem nagy tesztjéről ír a hollandok ellen, hiszen az oranje támadószekciójában olyan sztárok futballoznak, mint Van Persie vagy Van der Vaart. A honlap a nagy generációváltásról is említést tesz, amely mindkét gárdánál végbement – ennek eredményeként például Van Gaal hét új játékost hívott be a keretbe az Európa-bajnokság óta. A holland kapitány természetesen nehéz meccsre számít Bukarestben.

„Nem lesz könnyű menet – nyilatkozta sajtótájékoztatóján Louis van Gaal. – Nem vártam, hogy a románok nyernek Törökországban, meglepett. A FIFA világranglistáján a 46. Románia, de nem ez számít. Jól szervezett csapat, gyors kontrákat tud vezetni. Ráadásul telt ház előtt játszhatunk egy gyönyörű stadionban, ami szintén nem nekünk kedvez."

VB 2014, SELEJTEZŐ, EURÓPA
D-CSOPORT, 4. FORDULÓ
ROMÁNIA–HOLLANDIA
Bukarest, Nemzeti Stadion, 20.00. Vezeti: Thomson (skót)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
ROMÁNIA: Tatarusanu – Tamas, Chriches, Goian, Rat – Lazar, Bourceanu – Torje, Mutu, Chipciu – Marica.
HOLLANDIA: Stekelenburg – Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi – N. de Jong, Strootman – Narsingh, Van der Vaart, Lens – Van Persie.
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia3 39–1+89
2. Románia3 37–0+79
3. MAGYARORSZÁG3 217–4+36
4. Törökország3 123–30 3
5. Észtország3 30–6–60
6. Andorra3 30–12–120
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik