A horvátok tíz emberrel vívták ki a vb-t Izland ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.19. 20:10
null
Srna találta után teljesen szétestek a lelkes izlandiak (Fotó: Reuters)
A 2014-es labdarúgó-vb európai pótselejtezőinek visszavágóján a 52 percet emberhátrányban futballozó Horvátország Mario Mandzukic és Darijo Srna találatával 2–0-ra legyőzte Izlandot, így kijutott a brazíliai vb-re.

Az első mérkőzés 0–0-s döntetlennel végződött, és bár a 40 percig tíz emberrel futballozó izlandiak kevesebbet birtokolták a labdát akkor, voltak nagy lehetőségeik, így a statisztikák ellenére nehéz volt a találkozó előtt eldönteni, melyik csapatnak is van nagyobb esélye a továbbjutásra.

A horvátok az első percekben bizonyították, tanultak az izlandi meccsből, és nagyon harcosan, keményen kitámadva futballoztak az első perctől.

A Modric, Rakitic kettős sorra alakította ki az akciókat, majd végül az ötödik horvát szöglet után a vezetést is megszerezték a hazaiak. A 27. percben Rakitic tekerte be a labdát, és bár Perisic nagyon rosszul lőtt kapásból, a jobbon helyezkedő Mandzukicnak pont így lett jó, és a Bayern München csatára be is vágta két méterről a labdát az üres kapuba. 1–0

Nem sokkal később, a 38. percben aztán jött a hideg zuhany Horvátországnak. A hazaiak vezető találatát megszerző Mandzukic rosszul vette át a labdát, majd hatalmas késéssel odataposott Gudmundsson térdére a stoplissal. A játékvezető közel állt az esethez, és látva a müncheni akcióját, azonnal elő is húzta a pirosat.

A kiállítás után láthatóan összezavarodtak a hazaiak, és a félidő hátralévő részében szinte labdába sem tudtak érni a higgadtan futballozó Izlandiak mellett.

A szünet láthatóan jót tett a horvátoknak, akik a második félidő 2. percében már a második találatukat is megszerezték. Srna kapta Kovacictól a tizenhatos jobb sarkánál a labdát, a Sahtar Doneck játékosa pedig nagyon higgadtan, laposan kapásból a jobb alsóba lőtt! 2–0

A második találat után végképp szétestek az első félidő hajrájában még lelkes futballozó izlandiak, és bár többet birtokolták a labdát, a fordulás után sem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani, így 2–0-s összesítéssel Horvátország jutott ki a 2014-es brazíliai világbajnokságra.

VB 2014, EURÓPAI PÓTSELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ
Horvátország–Izland 2–0
(Mandzukic 27., Srna 47.)
Horvátország 2–0-s
összesítéssel jutott ki a világbajnokságra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik