A hollandokat Sneijder felesége érdekli, nem a címvédő spanyolok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.12. 15:46
A világ első számú internetes keresője, a Google egy speciálisan a világbajnokságra létrehozott információs aloldallal kedveskedett a tudásra szomjazó futballdrukkereknek, amely szoros emberfogással követi a tornával és egyes válogatottakkal kapcsolatos internetes trendeket, legfőképp arra fókuszálva, mi érdekli az embereket és mire keresnek rá kedvenceikkel kapcsolatban.

Az egyik legfurább adat Hollandiával kapcsolatban látott napvilágot. A Google kutatásai szerint az oranje drukkereit jobban érdekli Yolanthe Cabaaura, Wesley Sneijder csinos felesége, mint az első csoportellenfél, a vb-címvédő Spanyolország. Az Instagramra feltöltött képeit elnézve csökken a meglepődöttség, mindenesetre érdekes az eredmény.Hollandiával kapcsolatban látott napvilágot. A Google kutatásai szerint az oranje drukkereit jobban érdekli Yolanthe Cabaaura, Wesley Sneijder csinos felesége, mint az első csoportellenfél, a vb-címvédő Spanyolország. Az Instagramra feltöltött képeit elnézve csökken a meglepődöttség, mindenesetre érdekes az eredmény.

A hollandok és a spanyolok keretét tekintve a Bayern München sztárjára, Arjen Robbenre háromszor többen keresnek rá Hollandiában, mint bármelyik másik labdarúgóra Louis van Gaal és az ellenfél csapatában.

A spanyol internetezők lelkesek és információéhesek a torna helyszínét illetően: többen érdeklődnek Curitiba, Vicente del Bosquéék főhadiszállása, mint a legnépszerűbb nyári célállomás, a közkedvelt partisziget, Ibiza iránt.

Mexikóban és Kolumbiában két hiányzó viszi a pálmát. Előbbiben Carlos Vela, utóbbiban Radamel Falcao uralja a kereséseket, pedig egyikük sem lesz ott Brazíliában.

Chilében rohamosan megugrott a bányászok iránti érdeklődés, pont azt követően, hogy a dél-amerikai országban kiadták a vb egyik legerősebb reklámját.

Neymar mindent visz a brazil szurkolók körében (Fotó: Action Images)
Neymar mindent visz a brazil szurkolók körében (Fotó: Action Images)

A házigazda brazil internetezők körében Neymar ötször népszerűbb, mint Pelé. Ha a másik irányból nézzük, ez még mindig szép eredmény a 74 éves egykori futballistától.

Costa Ricában jelenleg többen keresnek rá a futball szóra, mint a boldogság legkedveltebb kifejezésére, a „pura vidára”.

Ausztráliában nem a labdarúgás a legnépszerűbb sport, ezt jól mutatja, hogy többen kutakodnak a kenguruk, mint a nemzeti csapat, a Socceroos után.

A riói Jézus szobor másolata Melbourne légterében repülve hirdette a vb-t (Forrás: ABC News)
A riói Jézus szobor másolata Melbourne légterében repülve hirdette a vb-t (Forrás: ABC News)

A kameruni válogatottnál Cédric Djeugoué népszerűsége (a keresések tekintetében) azóta vetekszik Samuel Eto’o-éval, mióta lekéste a csapatbuszt az egyik edzés előtt.

Angliában Steven Gerrard (internetes) népszerűsége II. Erzsébet brit királynőjét is meghaladja.

Jürgen Klinsmannt nem felejtették el Németországban: az ottani internetezők dupla annyiszor keresnek rá az Egyesült Államok szövetségi kapitányának nevére, mint az USA-ban, ahol Landon Donovan mellőzése miatt nem Klinsi a legnépszerűbb figura.

Ha az olasz nemzeti csapatban a Google keresések alapján választanának csapatkapitányt, Pirlo viselné a karszalagot, nem Buffon.

Franciaországban a válogatottra (Les Blues) kétszer annyian keresnek rá, mint a három legnépszerűbb francia teniszezőre, a játékosok között pedig Karim Benzema az első számú kedvenc: háromszor többen érdeklődnek iránta, mint bármelyik játékos iránt a keretből.

Nigériában az első számú keresési célpont a spanyolok és az Atlético Madrid csatára, Diego Costa, annak ellenére, hogy a két nemzet nem egy négyesbe került a sorsoláskor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik