A hollandok és a románok is győzni tudtak

Vágólapra másolva!
2012.09.07. 22:54
null
Robin van Persie (balra), Arjen Robben és Wesley Sneijder: az oranje három nagy örege (Fotó: Action Images)
Címkék
Pénteken elrajtolt a labdarúgó vb-selejtezők európai kvalifikációs sorozata. A D-csoportban, amelybe Magyarország is besorolást nyert, a hollandok két góllal legyőzték otthonukban a törököket, a románok pedig elhozták a három pontot Észtországból.


ÉSZTORSZÁG–ROMÁNIA

A románok nem a legjobb előjelekkel készültek az észtek elleni vb-selejtezőkre, hiszen Victor Piturca szövetségi kapitánynak erősen felhős a viszonya néhány helyi csillaggal, a szakember pedig többször is nyilvánosan kifakadt, hogy némely poszton egyszerűen nincs megfelelő merítési lehetősége. A házigazda korábban rendre az esélytelenek nyugalmával készült a különböző kvalifikációkra, azonban Tarmo Rüütli legénysége az Eb-pótselejtezővel magasra tette a lécet saját maga előtt.

A találkozót a románok kezdték jobban, majd teljesen elszürkült a mérkőzés, valóságos felüdülést jelentett az online közvetítésben egy-egy lesrefutás vagy szabálytalanság. A szünet jót tett a csapatoknak, majd az 56. percben pedig megszerezték a vezetést a románok, Gabriel Torje révén. A várt észt rohamok elmaradtak, helyzetig sem igen jutottak, majd a hajrára fordulva Ciprian Marica bebiztosította a vendéggyőzelmet.

A magyar szájíznek egy döntetlen talán jobban megfelelt volna...

ÉSZTORSZÁG–ROMÁNIA 0–2

HOLLANDIA–TÖRÖKORSZÁG

Két „Eb-sújtotta" válogatott találkozott Amszterdamban. A hazaiaknál a hatalmas csalódást okozó torna- (orra?) bukás után Luis van Gaal kitette az „Átépítés alatt" táblát, lásd a kontinenstornától búcsúzó Stekelenburg – Van der Wiel, Mathijsen, Vlaar, Willems – N. de Jong – Van der Vaart, Sneijder, Robben – Huntelaar, Van Persie; illetve a most a törökök ellen pályára lépő Krul – Janmaat, Heitinga, Martins Indi, Willems – Clasie, Sneijder, Strootman – Narsingh, Van Persie, Robben kezdőcsapatot.

A délieknél a Guus Hiddinket (a holland megbukott az Eb-pótselejtező elveszítése miatt) követő Abdullah Avci nem forgatta fel merőben előde csapatát, de védelmén még eldolgozgat még egy darabig, mert az első negyedóra után Robin van Persie egy szöglet után borzalmasan egyedül maradt, és egy lépésről bevette Tolga Zengin kapuját.

A gólt követően adok-kapok vette kezdetét a pályán, szerencsére csak a helyzeteket tekintve, egészen a szünetig. A pihenő kissé kizökkentette a csapatokat a ritmusból, de egy negyedóra múltán újra munkához jutottak a kapusok. A törökökhöz beállt Emre Belözoglu helyére Nuri Sahin, majd pályára lépett a 12 millió eurót érő ék, Burak Yilmaz is, a hollandoknál pedig a még kevésbé közismert Ricardo van Rhijn, Leroy Fer kettős kapott lehetőséget.

A találkozó nem sokkal a lefújás előtt dőlt el, amikor Luciano Narsingh is betalált.

Győzelemmel indult tehát az alaposan megfiatalított oranje, de ehhez kellett az is, hogy a törökök elpuskázzák lehetőségeiket.

HOLLANDIA–TÖRÖKORSZÁG 2–0

D-CSOPORT
ÉSZTORSZÁG–ROMÁNIA 0–2 (0–1)
Tallinn. V: Mazics (szerb)
Észtország: Pareiko – Jääger, Morozov, Klavan, Teniste – Dmitrijev – Puri (Kink, 76.), Vassiljev, Vunk (Voskoboinikov, 61.) – Oper, Ojamaa (Lindpere, a szünetben). Szöv. kapitány: Tarmo Rüütli
Románia: Pantilimon – Matel, Chiriches, Goian, Rat – Bourceanu, C. Lazar (Pintilii, 66.) – Torje, Grozav, Cr. Tanase – Marica (Niculae, 85.). Szöv. kapitány: Victor Piturca
Gólszerző: Torje (55.), Marica (75.)
HOLLANDIA–TÖRÖKORSZÁG 2–0 (1–0)
Amszterdam. V: Carballo (spanyol)
Hollandia: Krul – Janmaat (Van Rhijn, a szünetben), Heitinga (Vlaar, 86.), Martins Indi, Willems – Sneijder, Clasie (Fer, 50.), Strootman – Narsingh, Van Persie, Robben. Szöv. kapitány: Louis van Gaal
Törökország:Tolga Zengin – Tunay Torun (Mevlüt Erdinc, 82.), Ömer Toprak, Bekir Irtegun, H. A. Kaldirim – Mehmet Topal, Emre Belözoglu (Nuri Sahin, 60.) – Hamit Altintop, Sercan Sararer (Burak Yilmaz, 70.), Arda Turan – Umut Bulut. Szöv. kapitány: Abdullah Avci
Gólszerző: Van Persie (17.), Narsingh (92.)

A TÖBBI SELEJTEZŐRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik