35 bizonyíték arra, hogy Andrea Pirlo a tökéletes férfi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.14. 17:13
Alighanem máris megszületett a világbajnoki időszak legfrappánsabb listája: a The Telegraph vb-re szakosodott mikroblogja összeszedte a bizonyítékokat arra, hogy miért az olaszok bálványa, Andrea Pirlo a világegyetem legnagyszerűbb férfija. Ezek alapján jöjjön 35 megdönthetetlen pont, amelynek mindegyike azt támasztja alá, hogy ez a 35 éves férfi maga a földön járó tökély. Hölgyeim (és uraim), készüljenek fel, ez lehengerlő lesz!

1. Mert egyszerűen utánozhatatlan, ahogy könyvében leírta a 2006-os vb-döntőn elvégzett tizenegyest: „Felemeltem a tekintetem az égre, és segítséget kértem, mert ha Isten létezik, az nem lehet, hogy francia. Hosszú, mély levegőt vettem. Az a lélegzetvétel az enyém volt, de lehetett volna a kétkezi munkásé, aki el akar készülni a munkával a hó végére, a gazdag üzletemberé, akinek ez nem számít, a tanáré, a tanulóé, a földijeimé, akik egy pillanatra sem hagytak magunkra minket a világbajnokságon, a kellemes milánói signoráé vagy az utcaseprőé a sarkon. Abban a pillanatban mindannyiuké az enyém volt.”utánozhatatlan, ahogy könyvében leírta a 2006-os vb-döntőn elvégzett tizenegyest: „Felemeltem a tekintetem az égre, és segítséget kértem, mert ha Isten létezik, az nem lehet, hogy francia. Hosszú, mély levegőt vettem. Az a lélegzetvétel az enyém volt, de lehetett volna a kétkezi munkásé, aki el akar készülni a munkával a hó végére, a gazdag üzletemberé, akinek ez nem számít, a tanáré, a tanulóé, a földijeimé, akik egy pillanatra sem hagytak magunkra minket a világbajnokságon, a kellemes milánói signoráé vagy az utcaseprőé a sarkon. Abban a pillanatban mindannyiuké az enyém volt.”

2. Mert van az a bizonyos nézés…


3. Mert elképesztő a történelmi tudása:„A kerék után a PlayStation a legjobb emberi találmány.”

4. Mert őszinte a megbecsülés, ahogy viseltetik a társak iránt: „Vegyük például Antonio Cassanót. Azt mondja, hétszáz nővel feküdt le, de nem lesz már többé válogatott. Hát hogy lehet így boldog?”

5. Mert nemcsak a labdarúgás műértője, hanem a boroké is. Íme, egy kép a bresciai szőlősből és egy videó, amelyen fény derül tudására is!

6. Mert nemcsak beszél róla, szakértő fogyasztója is.

7. Mert övé a legjobb panenkázás Panenka óta.


8. Mert ugyanezen a mérkőzésen több pontos passzra volt képes, mint a teljes angol csapat.

9. Mert van ez a szakáll, amelyet képtelenség szavakkal leírni, akárhányszor is próbáljuk.


10. És hozzá a haj! Minden! Szála! Tökéletes!

11. Mert mindig olyan hétköznapian tartja a kézitáskáját, mintha csak tejért ugrott volna le a boltba.


12. Mert mindegyik csapattársánál jobban áll a kezében a fejsze.


13. Mert még Balotelli is képtelen levenni róla a kezét!


14. Mert képes lett volna-e valaha így nézni egy könyvborítón Descartes? Aligha.


15. Mert mint a bor, idővel ő is csak egyre jobb és jobb lesz.

16. Mert örökre elhódította az „Öreg Hölgy” szívét. Máskülönben minek szól a hosszabbítása után nyilvánosságra hozott videó?

17. Mert övé minden idők legszofisztikáltabb érzelemnyilvánítása.


18. Mert még Paul Scholes is tudja, ki jobb nála. „Ha időt adsz neki, elpusztít!”

19. Mert még a másik modern olasz Adonisz, Gianluigi Buffon is elájul tőle: „A játékát nézve azt gondolom: Isten létezik. Egyszerűen lenyűgöző, mennyire kiváló.”

20. Mert utána a mélységi irányító már sosem lesz olyan, mint előtte: „Kicsit olyan vagyok a pályán, mint a vándorló cigány. Egy középpályás folyamatosan keresi a kitörési pontokat, hogy kiszabaduljon a fojtogató árnyékok közül. Csak pár négyzetméterem van, hogy az legyek, aki. Ez a talpalatnyi hely, ahol kiteljesedhetek: átvenni a labdát és továbbítani a csapattárshoz, aki gólt szerez. Nevezhetjük asszisztnak is – ez az én utam a teljes boldogsághoz.”

21. Mert ki is adta Fabio Grossónak a gólpasszt a Németország elleni vb-elődöntőben?

22. Mert még az ellenfelek szurkolói is csak imádni tudják.


Real Madrid - Juventus 58' Ovación Pirlo by realmadridplay

23. A Mérnök. A Metronóm. Mozart. A Professzor. A becenév mindent elmond.

24. És aztán a szabadrúgásokról még nem is beszéltünk.

25. Az elképesztőnél elképesztőbb szabadrúgásokról.

26. Mert még ma is tudja, milyen gyermeknek lenni. Roberto Baggióra így emlékszik: „Az ő mítoszában nőttem fel, és azzal, hogy vele játszhattam, egy álom vált valóra. Próbáltam rajta lógni, megfigyelni a játékát, tanulni tőle.”

27. Mert olyan keményen elítéli a rasszizmust, amilyen erővel képes megrúgni a labdát. „Ez egy igazán borzalmas brigád, egy csordányi frusztrált egyén, aki kiemelte a történelemből a legrosszabbat és azt a magáévá tette.”

28. Mert Andrea névvel még senki nem volt ilyen férfias.

29. Mert amikor 2010-ben sérüléssel küszködött a vb-n, a regnáló világbajnok a csoportból sem jutott tovább.

30. Mert számára a bundabotrány is csak alkalom a poénkodásra.„Egy nap olvasom, hogy kiesünk a Serie B-be, a következő nap, hogy tizenöt pontos büntetést kapunk. Aztán hogy visszavesznek tőlünk trófeákat, és még azokat is törlik a történelemkönyvekből. Egy idő után már gyanús volt, hogy nem is Mark David Chapman ölte meg John Lennont, hanem az egyik Milan-igazgató.”

31. Mert a legnagyobb kudarcok után is higgadt tud maradni. Mint a 2005-ös BL-döntő után: „A legsötétebb pillanatokban is lehet mit tanulni. Erkölcsi kötelességünk, hogy mélyre ássunk, és találjunk egy kis reménysugarat vagy egy darabot a bölcsek kövéből. Talán találsz egy elegáns idézetet, ami enyhít a keserű úton. Ugyanez történt Isztambul után is, de nem jutottam túl azokon a szavakon, hogy a kib***tt életbe!”

32. Mert képes igazi trollként trollkodni.


33. Mert nála senkinek sincs jobb módszere a villany leoltására.

34. Mert a sapka + öltöny = menő.


35. Mert ha itt hagy minket, méltósággal teszi: „Nem akarom, hogy a társak csak úgy elviseljenek. Ha érzem, hogy vége, akkor vége lesz!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik