Videó: Lothar Emmerich és Andoni Goikoetxea is zseniális gólt lőtt

Vágólapra másolva!
2010.07.07. 10:32
null
Sammer és Goikoetxea csatázik a labdáért az 1994-es vb-n (Fotó: Action Images)
Címkék
Németország és Spanyolország eddig három alkalommal találkozott egymással a labdarúgó-világbajnokságok történetében. A mérleg két német győzelem és egy döntetlen. Legendák, bombagólok, kapushibák.

 

NSZK–Spanyolország 2:1 (1966, csoportmeccs)

Az angliai világbajnokságon a csoportmérkőzések harmadik körében találkozott egymással a két csapat. A spanyoloknak mindenképpen győzniük kellett volna a továbbjutáshoz, ugyanakkor a németeknek a döntetlen is megfelelt. Fusté révén az ibériaiak szerezték meg a vezetést az első félidőben, ám Emmerich még a szünet előtt egyenlített, majd a második játékrészben jött Seeler, és belőtte a németek győztes gólját.

NSZK–SPANYOLORSZÁG 2:1 (A MECCS 3:00-TÓL)
 

 

NSZK–Spanyolország 2–1 (1982, második csoportkör)

Ez a vereség különösen fájhat a spanyoloknak, hiszen a hazai rendezésű mundiálén szenvedték el a második csoportkörben, ahol rajtuk kívül még Anglia szerepelt. Pierre Littbarski és Klaus Fischer góljaival nyertek a németek (ezekre a találatokra csak Jesus Zamora válaszolt), és mivel a másik két találkozó gólnélküli döntetlennel ért véget, a németek továbbmentek, a spanyolok és az angolok kiestek.

NSZK–SPANYOLORSZÁG 2–1
 

 

Németország–Spanyolország 1–1 (1994)

Eddig ez az egyetlen döntetlennel záruló német–spanyol csata a világbajnokságok történetében. Andoni Goikoetxea már a 14. percben előnyhöz juttatta a spanyolokat, de Jürgen Klinsmann egyenlített. Végeredményben mindkét együttes továbbjutott a csoportkörből, Németország, Spanyolország sorrendben.

NÉMETORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 1–1
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik