Vb 2010: Iránban a sors kezét látják ellenségeik korai kiesésében

Vágólapra másolva!
2010.06.29. 16:20
Az iráni külügyminiszter szerint a labdarúgó-világbajnokságról való korai kiesés egyfajta büntetés az Egyesült Államok, Anglia és Franciaország számára, amiért a nemzetközi együttműködésben elszigetelni igyekeznek Iránt nukleáris programja miatt.

„A tizenkilencedik labdarúgó-világbajnokságon történtek híven tükrözik mindazt, aminek a nemzetközi politika terén szemtanúi vagyunk. Azok az országok, amelyek kulcsszerepet játszottak abban, hogy újabb szankciókat léptessenek életbe Irán ellen, a korai szakaszban kiestek" – idézi az iráni hivatalos hírügynökség, az IRNA az ország külügyminiszterét, Manusehr Mottakit, aki szerint az említett országok futballszerető lakói így bűnhődnek meg politikai vezetőik döntései miatt.

Iránban úgy vélik: nem véletlen, hogy Brazília jól szerepel a vb-n, hiszen az ENSZ Biztonsági Tanácsában nem szavazta meg az ország elleni újabb szankciókat.

Iránban a labdarúgás a legnépszerűbb sportág, és annak ellenére tízmilliók nézik a vb-közvetítéseket, hogy az ország válogatottja nem jutott ki a tornára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik