Vb 2010: Észak-Korea arról tájékoztatott, hogy minden játékosa megvan

Vágólapra másolva!
2010.06.18. 09:52
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bejelentette: a sajtóértesülésekkel ellentétben nem tűnt el négy észak-koreai játékos, mindannyian a csapattal együtt készülnek.

Gordon Watson, a FIFA médiamunkatársa a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek elmondta: az eltűnésről szóló jelentések pletykán és a brazilok elleni meccs előtti jegyzőkönyv elgépelésén alapultak.

„Az elmúlt éjszaka találkoztam az észak-koreai delegáció tagjaival, és arról tájékoztattak, hogy minden játékos a válogatottal van" – mondta Watson.

Arra a kérdésre, hogy a négy futballista esetleg politikai menedékjogot kért volna, úgy felelt: szó sincs ilyen drámai eseményről, emberi hiba áll az ügy hátterében.

A dél-koreai Ilgan Sports című lap korábban arról számolt be, hogy a kapusként benevezett Kim Mjong Von, a csatár An Csol Hjok, valamint két középpályás, Kim Kjong Il és Pak Szung Hjok nem volt jelen a 2–1-re elveszített találkozón.

Az újság kitért rá, hogy Észak-Korea előzetesen 23 fős keretet adott meg a Brazília elleni összecsapásra, azonban később a listán már csak 19 név szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik