Vb 2010: egy hamis fotó szerint Paul, a polip a spanyolokat választotta

Vágólapra másolva!
2010.07.05. 10:41
null
Az eredeti és a hamisítvány
Lassan olyan elismert szaktekintélynek számít Paul, a polip, hogy egyesek megpróbáltak ezzel visszaélni, és a szívbajt hozni a német válogatottnak szorító drukkerekre.

Alighanem lassacskán minden futballrajongó számára ismerősen cseng Paul, a polip neve. Az oberhauseni tropikárium legismertebb lakója a német válogatott összes vb-meccsének eredményét megtippeli, és eddig hibátlanul jósolta meg a Nationalelf eredményeit.

Érthetően sokan várják tehát, hogy Paul a spanyolok elleni elődöntő előtt is válasszon a két urna közül – de ez egyelőre nem történt meg. Ennek ellenére sok német szurkolónak okozott kellemetlen perceket, hogy meglátott egy interneten keringő képet arról, ahogy Paul kiválasztja a spanyol zászlós urnát.

Nos, ők megnyugodhatnak, a kép ugyanis hamisítvány. Az eredeti azt ábrázolja, amikor Paul megjósolta a németek szerbek elleni vereségét, és valakik ezen a képen cserélték ki a szerb zászlót a spanyolra. Ráadásul a spanyol zászló nem sikerült tökéletesre, hiszen három egyforma széles sáv látható a képen, míg az igazi lobogón a középső, sárga sáv szélesebb a két pirosnál.

Németország tehát bizakodhat...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik