Pim Verbeek

Vágólapra másolva!
2010.06.10. 17:25
Az ausztrálok holland kapitányát Peter Timként anyakönyvezték, a két keresztnév összevonásából alakult ki a Pim. A Roda, a NAC Breda és a Sparta Rotterdam játékosaként szerény karriert futott be, majd testvéréhez hasonlóan az edzői pályára lépett.

A Spartából vonult vissza, ott is kezdett edzősködni, majd jött a De Graafschap, dolgozott együtt Kiprich Józseffel a Feyenoordnál, trénerkedett a Wageningennél, a Groningennél és a Fortuna Sittardnál.


 

Pim Verbeek
nemzetisége:
holland
születési helye: Rotterdam
ideje: 1956.03.12.
pozíció: szövetségi kapitány
korábbi klubjai:
játékosként:

Roda. NAC Breda, Sparta Rotterdam
edzőként:
Sparta Rotterdam, De Graafschap, Feyenoord, Wageningen, Groningen, Fortuna Sittard, Omija Ardija, Dél-Korea (asszisztens), PSV Eindhoven II, Kiotó Purple Sanga, Holland-Antillák (asszisztens), Borussia Mönchengladbach (asszisztens), Egyesült Arab Emírségek Arab Emírségek, Dél-Korea
sikerei:
Holland Kupa-győztes (1991), Ázsia-kupa-bronzérmes (2007), vb-résztvevő (2010)

Ázsiai tapasztalatokat a japán Omiya Ardijánál szerzett, a 2002-es vb-n Guus Hiddink asszisztense volt, így testközelből lehetett részese a „koreai csodának". Hiddinkkel visszatért a PSV-hez, de nem sokáig bírta: elment Kjotóba. Ezután a Holland-Antillákat gardírozta, több csapatot megjárt asszisztensként, 2006–2007-ben még a dél-koreai nemzeti együttest is rábízták.

2007-ben lemondott az Ázsia Kupa után és pihenőt kért, de az ausztrál szövetség nem adott neki és szerződtette. A torna után nem marad a socceroosnál, Marokkóba szerződik. Saját bevallása szerint nagyon teljesítményorientált, és nem érdekli, ha az újságírók kritizálják a válogatott „unalmas" játéka miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik