Nem öreg, hanem tapasztalt a squadra azzurra

Vágólapra másolva!
2010.06.10. 15:44
null
Lippinek elege van a kritikákból (Fotó: Action Images)
Marcello Lippit, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát sokan kritizálják válogatási elvei miatt. Szakértők és az olasz közvélemény is úgy gondolja, a csapat túl öreg, és nem lesz képes megvédeni világbajnoki címét. Lippi szerint azonban együttese nem öreg, hanem tapasztalt.

Marcello Lippinek, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának elege van a csapatát érintő kritikákból, melyek szerint egy ennyire idős együttes nem tudja megvédeni világbajnoki címét.

A CHILEI LEGENDA BÍZIK LIPPIBEN
Iván Zamorano, Chile korábbi legendás csatára nem ért egyet az olaszokat kritizálókkal. Úgy véli, Marcello Lippi együttesében megfelelő arányban vannak a tapasztalt és a fiatal labdarúgók. „Az olasz csapat elsősorban Lippi személye miatt esélyes. Nyerő típus. Másrészt jó egyveleget alkotnak a csapatban a fiatalok és az idősebbek” – mondta Zamorano.

„Igen, vannak idős játékosaink, de az évekkel jön a karizma és a tapasztalat. Úgy gondolom, megfelelő egyveleg állt elő a fiatal és az idősebb játékosokból. Kilenc futballistánk van, aki 2006-ban is ott volt a világbajnokságon, ami kevesebb, mint ötven százalék. Még nem láttam csapatot, amelyik megvédte a címét huszonhárom új játékossal” – nyilatkozta Marcello Lippi.

Az olasz világbajnoki csapat tagja a harminchat éves Fabio Cannavaro, a harminchárom éves Gianluca Zambrotta és Mauro Camoranesi, de három huszonhárom éven aluli védő, Salvatore Bocchetti, Leonardo Bonucci és Domenico Criscito is. Az átlagéletkor 29 év és 9 hónap.

Az igaz, hogy a fiatalok még nem bizonyítottak, a szakértők nem is emlegetik az olaszokat, amikor az esélyesekről beszélnek és a squadra azzurra kritizálása már-már sportnak számít Olaszországban.

Andrea Pirlónak, az egyik legtehetségesebb játékosnak ráadásul ki kell hagynia csapata első két mérkőzését vádlisérülése miatt.

„Nem egyetlen játékos fogja nekünk megnyerni a világbajnokságot. Már nincsenek szupersztárok Olaszországban azok között sem, akiket otthon hagytam” – tette hozzá Lippi, akinek azt a döntését sem helyeselték, hogy nem vitte el Dél-Afrikába Antonio Cassanót és Mario Balotellit.

„Valószínűleg nem fogunk tökéletesen játszani az első mérkőzésünkön, de remélhetőleg egyre jobbak leszünk. Remélem, minél tovább jutunk" – mondta az olasz szövetségi kapitány.

Lippi úgy gondolja, csapatában szerepel egy olyan csatár, aki „az új Paolo Rossi" lehet. Rossi az 1982-es világbajnokságon utolsó három mérkőzésén hat gólt lőtt. Most Giampaolo Pazzinit hasonlítják hozzá, aki 19 találatot szerzett a Sampdoriában.

„Meglátjuk. Talán találunk valakit, aki a vállán viszi a csapatot” – nyilatkozta Lippi.

Olaszország vb-adatlapját itt tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik