Nani sérülés miatt kihagyja a vb-t

Vágólapra másolva!
2010.06.08. 14:41
null
Nani kihagyja a vb-t (Fotó: Action Images)
A Portugál Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Nani olyan súlyos sérülést szenvedett a válogatott pénteki edzésén, hogy nem léphet pályára a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságon.

Nem lehet ott a dél-afrikai világbajnokságon a portugál válogatott középpályása, Nani. A Manchester United klasszisa a csapat pénteki edzésén szenvedett olyan súlyos vállsérülést, hogy ki kell hagynia a tornát.

Az első hírek még arról szóltak, hogy a játékos sérülése nem olyan súlyos, de a szombati tréningen már nem tudott részt venni. A ma elkészült orvosi vizsgálatok alapján Nanira az egész vb alatt nem számíthat Carlos Queiroz szövetségi kapitány.

Nani eddig 36-szor szerepelt a válogatottban, ezen találkozók alkalmával hét gólt szerzett. A Manchester Unitedben az előző szezon második felében remekül futballozott, Dél-Afrikában is kulcsszerep hárult volna a szélsőre.

A portugál szövetség már közölte, hogy Nani helyére Ruben Amorimot hívta be a szövetségi kapitány a válogatottba. A Benfica 25 éves futballistája eddig nem szerepelt a felnőtt válogatottban, csak utánpótlás szinten erősítette a nemzeti csapatot.

A portugál válogatott Brazíliával, Észak-Koreával és Elefántcsontparttal szerepel a G-csoportban.

NSO vb-adatbank: Portugália
NSO vb-adatbank: Ruben Amorim

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik