Meglepetésre készülnek a szlovákok Hollandia ellen (is)

Vágólapra másolva!
2010.06.28. 11:52
null
Egyelőre nagy a boldogság a holland táborban (Fotók: Action Images)
Hollandia és Szlovákia találkozik egymással a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság ötödik nyolcaddöntőjében. Abban mindenki egyetért, hogy az eddig százszázalékos oranje a találkozó esélyese, de Vladimír Weiss csapata meglepetésre készül.

Az előzetes várakozások alapján a legsimább nyolcaddöntő következik. Illetve következne, ha a futballban bármit előre meg lehetne jósolni. A labda ugyebár gömbölyű, míg a játékvezetők nem tévedhetetlenek (mostanában nagyon nem...).

Mindenesetre a Hollandia–Szlovákia mérkőzés egyértelmű esélyese Bert van Marwijk csapata, annak ellenére, hogy a szlovák válogatott nem is oly rég a címvédő Olaszországot győzte le 3–2-re.

„Ha végig úgy összpontosítunk, ahogy azt tettük az első két mérkőzésünkön, és lesz helyünk a gyors, rövid passzos játékhoz, akkor a legjobban tudunk majd teljesíteni. Türelmesek és nagyon gyorsak vagyunk, képesek vagyunk gólt szerezni, de azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy húsz percig könnyelműen futballozzunk" – mondta az eddigi három meccs után százszázalékos Hollandia szövetségi kapitánya.

A várható holland kezdőcsapat
A várható holland kezdőcsapat

Van Marwijk a Kamerun elleni utolsó csoportmérkőzésen nem volt teljesen elégedett csapata hozzáállásával, és nem szeretné, ha ez megismétlődne Szlovákia ellen. A másik oldal szövetségi kapitánya, Vladimír Weiss is a hollandokat tartja az összecsapás esélyesének.


„Ők a favoritok, de soha sem lehet tudni. Olyan támadó középpályásaik vannak, mint Sneijder vagy Van der Vaart, ellenük pedig nem egyszerű játszani. Eddig megnyerték az összes mérkőzésüket, fantasztikus csapatuk és játékosaik vannak" – méltatta a riválist a szlovák kapitány.

SZAVAZÁS

Ön szerint Hollandia vagy Szlovákia jut a nyolc közé?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A hollandok szinte minden tornának úgy vágnak neki, hogy akár a végelszámoláshoz is odaérhetnek. Az 1978-as vb döntő óta azonban eddig csak kétszer élték túl a nyolcaddöntőt, a legjobb eredményük egy negyedik hely, még 1998-ból.

Arjen Robben, Wesley Sneijder és Robin van Persie is posztján a világ legjobbjai között van, klubcsapataikkal remek eredményeket érnek el, de a világbajnoki érem még hiányzik a gyűjteményükből. Ennek megszerzése most sem lesz egyszerű: holland továbbjutás esetén ugyanis Brazíliával (vagy Chilével) találkozhat az oranje.

De előtte még Szlovákiát kellene legyőznie a csapatnak – Arjen Robbennel. A magyarok elleni felkészülési mérkőzésen megsérülő Bayern-szélső Kamerun ellen már játszott húsz percet, Van Marwijk azonban – úgy néz ki – ezúttal sem jelöli a kezdőbe egyik legnagyobb sztárját.

„A Kamerun elleni húsz percben mindenki láthatta, hogy mennyire fontos játékos a számunkra. Most az az elképzelésünk, hogy növeljük a játékidejét, remélem, ma már többet játszhat. A kezdőcsapatomat azonban még nem tudom" – mondta Van Marwijk.

A várható szlovák kezdőcsapat
A várható szlovák kezdőcsapat

 

Holland oldalon egyébként nincs sérült és senki sincs eltiltva. Giovani van Bronckhorstnak, Nigel de Jongnak, Dirk Kuytnek, Robin van Persie-nek és Gregory van der Wielnek azonban vigyáznia kell, hogy nehogy megkapja a második sárga lapját a tornán.

„Semmi veszítenivalónk sincsen. Esélytelenként és újoncként érkeztünk a tornára, de meglepetést akarunk szerezni. Egyszer már sikerült, és remélem, hogy ugyanezt megtesszük Hollandia ellen is, amely egyébként a világbajnokság egyik esélyese" – mondta már a szlovákok támadója, Róbert Vittek.

A szlovákoknál Ján Durica, Ján Mucha, Stanislav Sesták, Vladimir Weiss, Peter Pekarík és Róbert Vittek tart egy sárga lapnál, míg Zdeno Striba eltiltás miatt nem léphet pályára.

A két csapat még egyszer sem találkozott a világbajnokságon, 1938-ban azonban a franciaországi vb-n a csehszlovák válogatott 3:0-ra legyőzte az oranjét. Persze, ennek az eredménynek vajmi kevés hatása lesz a ma délután 4 órakor kezdődő mérkőzésre, amelyet honlapunk szöveges formában élőben közvetít.

 

Az olaszokat már meglepték a szlovákok
Az olaszokat már meglepték a szlovákok
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik