Laporta: Víctor Valdésnek a vb-keretben a helye

Vágólapra másolva!
2010.04.15. 13:47
null
Víctor Valdés az utóbbi időszakban legalább olyan megbízhatón véd, mint ahogyan Lionel Messiék a gólokat termelik (Fotó: Action Images)
Hiába remekel a Barcelona labdarúgócsapata, az együttes kapusa, Víctor Valdés nem tagja a spanyol válogatott keretének, és nagyon úgy néz ki, hogy ahogyan lemaradt az aranyéremet hozó Európa-bajnokságról, úgy lemarad a dél-afrikai világbajnokságról is. A játékos vb-kerettagsága mellett Joan Laporta, a katalán klub elnöke kampányolt.

„Valdés a liga legjobb kapusa, megérdemelné, hogy bekerüljön a válogatott keretbe. Nagyon szeretném őt kint látni a dél-afrikai tornán. Az egész világ hétről hétre láthatja, hogy nagyon kijárna neki ennyi jutalom" – mondta az elnök. Hogy aztán Vicente del Bosque szövetségi kapitánynál megértésre találnak-e szavai, az több mint véleményes.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a 2010-es labdarúgó világbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Azt azért Laporta javára kell írni, bármennyire is kiáll saját csapatának játékosért, akit a liga legjobbjának tart, az fel sem vetődött benne, hogy a válogatott első számú kapusát, Iker Casillast le kellene váltani. A klubelnök a keretben fennmaradó további két hely egyikét szeretné „elhozni" a kapusnak.

A 28 éves Víctor Valdés éveken át volt tagja a korosztályos spanyol válogatottaknak, de a felnőttcsapatban még nem mutatkozhatott be. Csupán a katalán válogatottban…

Képességeiről és teljesítményéről erősen megoszlik a szakemberek és a szurkolók véleménye, egy biztos csupán: megszakítás nélkül már a hetedik idényben számít a világ egyik legjobb klubcsapatában, a Barcelonában az első számú kapusnak. Szóba sem kerül, hogy helyettes után kellene nézniük a katalánoknak.

Víctor Valdés néha elképesztő nagyokat hibázik, de az utóbbi hetekben-hónapokban megbízható teljesítményt nyújtott. Döntő érdeme van a katalán klub jó szereplésében, bár a mérkőzéseket a Lionel Messi vezérelte támadószekció nyeri meg. Az együttes sok meccsen nem kapott gólt, ami viszont a védelem, illetve Víctor Valdés dicsérete.

Spanyolországban nem állnak rosszul kapusposzton sem: a 28 éves Iker Casillas mellett a 27 éves Pepe Reina (Liverpool) számít régóta állandó kerettagnak, jelenleg a 28 éves Diego López (Villarreal) a válogatott harmadik számú, vb-részvételre pályázó kapusa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik