Howard Webb most már leküldené Nigel de Jongot

Vágólapra másolva!
2010.08.26. 11:43
Hosszabb interjút adott a Guardian napilapnak Howard Webb, a 2010-es Spanyolország–Hollandia vb-döntő játékvezetője. A bíró elmondta: senki nem számíthatott annyira, hogy a finálé ennyire eldurvul.
DE JONG VS. XABI ALONSO

DE JONG VS. XABI ALONSO

 

„A FIFA technikai és pszichológiai szakemberei is beszéltek velünk a meccs előtt, de senki nem láthatta előre, hogy ennyire durva meccs lesz. Húsz perc után tudtam, hogy ez kemény lesz, ismertem a játékosokat, és láttam, hogy az érzelmeik átveszik az irányítást. Semmi nem segített" – nyilatkozta.

Webb elismerte, utólag visszanézve piros lapot ért Nigel de Jong brutális belépője Xabi Alonsónak – a holland középpályás mellbe rúgta a selección játékosát.


szavazas_id=87|
nso_csapatosszeallito_szavazas

MECCSTERVEZŐ

Állítsa össze a(z) magyar válogatott kezdőcsapatát

Játékosok | Felállás
A szavazás lezárult.

mceBlockPasteEnd

„Visszanézve az esetet, elismerem, piros lapot kellett volna adni. Az volt a baj, hogy Xabi Alonso háta kitakarta a szerelést, és tippre nem akartam pirosat előhúzni. Nem arról van szó, hogy nem mertem volna kiállítani valakit ilyen korán egy vb-döntőben. Levert voltam a döntő után, hogy ennyi lapot kellett kiosztanom, de rengeteg támogatást kaptam, és ez sokat segített. Mentálisan és fizikailag is kifacsart minket a döntő. Négy vagy öt nappal később egy kollégámmal néztük vissza a meccset, és bár nyilvánvalóan nem volt tökéletes a játékvezetésem, sok mindent nem változtatnék" – idézte vissza a döntőt Webb, aki egy dolgot azért „visszapörgetne".

„A hosszabbításban kirúgást ítéltem szöglet helyett egy holland szabadrúgás után. A sorfal mindig előrébb jött, és így melléjük kellett állnom, hogy visszatartsam őket, ezzel viszont rossz szögből láttam az eseményeket. Ezért nem láttam, hogy a sorfal túlsó oldalán, talán Fabregasról lepattan a szöglet. Egyértelműen korner volt, itt hibát követtem el, de nem közvetlenül ez vezetett a gólhoz. Ezen kívül még a De Jong-esetet sajnálom. Úgy érzem, túl feszült volt mindkét csapat, nem viselték jól a tétet. Egyszer a meccs alatt odaszóltam az asszisztenseimnek, hogy ez nem úgy alakul, ahogy vártuk. Csak annyit szóltak vissza, koncentráljak a saját feladatomra. Ezt tettem, és nem bánom a döntéseimet. Ilyen a bírósors."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik