Forlán a világbajnokság aranylabdása

Vágólapra másolva!
2010.07.12. 00:07
null
Az első vb-aranylabdás, aki nem dobogós csapatból jött: Diego Forlán, Uruguay (Fotó: Action Images)
A Reuters hírügynökség tájékoztatása szerint az elődöntőben búcsúzó uruguayi válogatott támadója, Diego Forlán lett a világbajnokság legjobb játékosa. Forlán öt góllal és egy gólpasszal zárta a tornát, ezzel kiérdemelve a vb Aranylabdáját.

Először diadalmaskodott olyan játékos a vb-aranylabda-szavazáson, akinek a csapata nem végzett a dobogón: a 2010-es, dél-afrikai torna legjobbja a uruguayi Diego Forlán, az Atlético Madrid csatárklasszisa lett.

Forlán a tornára akkreditált újságírók szavazatainak 23.4 százalékát szerezte meg, megelőzve a vb-ezüstérmes hollandok irányítóját, Wesley Sneijdert (21.8 százalék) és a világbajnok spanyolok házi gólkirályát, David Villát.

A 2010-es vb aranycipőse, a német Thomas Müller lett a torna legjobb fiatal játékosa – teljesen megérdemelten.

Müller Andre Ayewet (Ghána) és Giovani dos Santost (Mexikó) előzte meg a szavazáson. Müller Franz Beckenbauer (1966) és Lukas Podolski (2006) után a harmadik német játékos, aki ebben a megtiszteltetésben részesült.

A vb legjobb kapusának járó Aranykesztyűt Iker Casillas, a spanyolok csapatkapitánya hódította el. A Real Madrid kapusa mindössze két gólt kapott a tornán, a kieséses szakaszban nem zörrent meg a hálója.

A VB-ARANYLABDA KORÁBBI GYŐZTESEI
2010
DIEGO FORLÁN (Uruguay)
2006 Zinedine Zidane (Franciaország)
2002 Oliver Kahn (Németország)
1998 Ronaldo (Brazília)
1994 Romário (Brazília)
1990 Salvatore Schillaci (Olaszország)
1986 Diego Maradona (Argentína)
1982 Paolo Rossi (Olaszország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik