Del Bosque: Minden a játékosok érdeme

Vágólapra másolva!
2010.07.12. 01:15
null
A spanyol játékosok azért tudják, hogy Del Bosque (a levegőben) keze is benne volt a sikerükben (Fotó: Reuters)
A spanyol labdarúgó-válogatottat először világbajnoki címig vezető Vicente del Bosque szerint teljes mértékben a játékosainak köszönhető az aranyérmük. A döntőben elbukó Hollandia szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk elismerte, hogy a jobbik csapat nyert, de megérti az övéi dühét. A finálé egyetlen gólját szerző Andrés Iniesta a tavaly augusztusban elhunyt Daniel Jarquénak is ajánlja a sikerüket.

 

„Mindent nekik köszönhetünk, ezeknek a nagyszerű játékosoknak" – mondta a döntő után Del Bosque. – Csodálatos szurkolóink megérdemelték ezt a világbajnoki címet. Biztos vagyok benne, hogy értékelik, amit elértünk. Igaz, hogy Hollandiának is voltak lehetőségei, de nekünk négy tiszta helyzetünk volt."

„Mindent kiadtunk magunkból. Nincs rá szó, mit érzek most. Ezt a sikert Dani Jarquénak, a családomnak és minden embernek ajánlom. Hosszú évek kemény munkája hozta meg az eredményét" – mondta Iniesta, aki gólja után levette mezét, így jól látható volt, hogy az alatta lévő fehér trikón a következő felirat szerepelt: „Dani Jarque mindig velünk lesz". Jarque az Espanyol csapatkapitánya volt, tavaly augusztus 8-án 26 éves korában szívroham okozta a halálát a barcelonai csapat edzőtáborában.

A hollandokat irányító Bert van Marwijk sportszerűen elismerte, hogy a jobbik csapat győzött.

 RAÚL: A SPANYOL CSAPAT A LEGJOBB A VILÁGON

„Óriási ez a spanyol csapat, megérdemelte, nagy nap ez a mai a spanyol labdarúgás számára, nagyon boldog vagyok – nyilatkozta a 102 válogatott fellépésén 44 gólt szerző Raúl a döntő után. – Az egész spanyol futballcsalád és természetesen Vicente del Bosque miatt is nagyon örülök, aki óriási edző. De az összes játékosunk fantasztikus, remek egységet alkottak, és mindenek előtt nagyszerű játékot produkáltak. Élmény volt a tévé előtt ülni, és nézni Spanyolország világbajnokságon nyújtott játékát. Teljesen megérdemelt ez a siker, magasan a spanyol válogatott a legjobb a világon."

„Nagyon kevéssel a vége előtt kaptuk a gólt. Akkor már tíz emberrel játszottunk, és az volt a célunk, hogy kihúzzuk a tizenegyesekig" – értékelt csalódottan a hollandok szövetségi kapitánya.

„A jobbik csapat győzött – mondta a szakember, aki játékosai dühét is megértette. – Megértem, hogy nagyon dühösek. Nyilvánvalóan szögletet kellett volna ítélni" – elevenített fel Van Marwijk a gól előtt történteket, amikor is Wesley Sneijder szabadrúgása a sorfalról a kapu mellé pattant, de Howard Webb kirúgást ítélt. De el kell ismerni, a spanyoloknak voltak a nagyobb helyzeteik, mi csak Arjen Robben révén veszélyeztettünk. Olyan közel voltunk... De valaki mindig veszít, ez is a sport része."

„Elképesztően csalódottak vagyunk, hiszen olyan közel voltunk a célhoz. Mi vagyunk a felelősek a vereségért. Igaz, néha úgy éreztem, hogy néhány döntés a spanyoloknak kedvezett, mint például Heitinga esetében. De végülis Spanyolország jogosan lett világbajnok" – nyilatkozta a döntő után Dirk Kuyt, a hollandok támadója.

„Robben helyzeteinél megvolt az esélyünk arra, hogy gólt szerezzünk, emiatt vagyunk dühösek és csalódottak. Olyan közel voltunk a célhoz, és a helyzeteink is megvoltak. De így alakult" – tette hozzá Kuyt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik