Blatter: A dél-afrikai stadionok jobbak az európaiaknál

Vágólapra másolva!
2010.07.08. 22:55
null
Sepp Blatter szerint fantasztikusak a dél-afrikai stadionok (Fotó: Action Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, Sepp Blatter arról beszélt újságíróknak, hogy véleménye szerint a dél-afrikai világbajnokságra épített stadionok jobbak az európaiaknál.

„Ezek a stadionok építészeti szempontból valóságos ékszerek, nagyon-nagyon jók. A lelátó bármely pontján vannak a nézők, mindenhonnét kiválóan látható a pálya. Nincs egy olyan európai ország sem, ahol ennyi és ilyen jó színvonalú stadion lenne, mint itt, Dél-Afrikában” – jelentette ki a svájci sportdiplomata.

Blatter hangot adott azon reményének is, hogy Nelson Mandela, korábbi dél-afrikai államelnök megjelenik a világbajnoki döntőn. „Ha ki tudna jönni, az nagyon jó lenne, bárcsak itt lehetne végig a döntő alatt! 2004-ben Zürichben már fogta a kezében a trófeát, és nagyszerű pillanat lehetne a futballnak és Afrikának is, ha ezt újra megtehetné” – mondta a FIFA elnöke.

A FIFA főtitkára, Jerome Valcke kijelentette: a 2014-es világbajnokságon mindenképpen változás lesz a bíráskodásban, vagy a gólvonal-technológiát, vagy a gólbírói rendszert mindenképpen bevezetik.

„Ez az utolsó világbajnokság a jelenlegi játékvezetői rendszerben. A játék sebessége szükségessé teszi a reformokat, a labdarúgás megváltozott, sokkal gyorsabb. Mindenképpen tennünk kell valamit” – nyilatkozta Valcke a BBC-nek.

Szavait Blatter is megerősítette a sajtónak. „Októberben lesz egy összejövetel, amikor megvitatjuk a gólvonal-technológiát és az olyan szituációkat, mint amilyeneknek szemtanúi voltunk az Uruguay–Ghána mérkőzés utolsó perceiben Luis Suárez esetében” – jelentette ki Blatter.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik