A hibázó Greent még az ellenfél is megvédte

Vágólapra másolva!
2010.06.13. 00:55
null
A társak kiállnak Green mellett (Fotó: Action Images)
Az angol válogatott Egyesült Államok elleni mérkőzése (1–1) valószínűleg Robert Green kapus nagy hibájáról marad emlékezetes, ám a társak – sőt még az ellenfél is – megvédték a futballistát. Fabio Capellónak azonban az iksz mellett Ledley King sérülése is fejfájást okozhat.

Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, jó teljesítményt nyújtott csapata az Egyesült Államok ellen, és a mester nem hibáztatja Robert Greent a kapott gól miatt.

„Számos helyzetet alakítottunk ki, jó meccset játszottunk, de egy hibánkból betaláltak. Jó teljesítményt nyújtott a csapat. Bízunk benne, hogy legközelebb szerencsésebbek leszünk – mondta Capello. – Van, hogy a csatárok kihagynak egy nagy helyzetet, és előfordul, hogy a kapus hibázik, ilyen a futball. Green nagyon jól védett a második félidőben."

Capello Ledley King állapotáról is beszélt, akinek a helyére Jamie Carragher állt be a szünetben: „Valószínűleg az Algéria utáni meccsre készen áll majd."

Steven Gerrard is megvédte a mérkőzésen nagyot hibázó csapattársát, Robert Greent. A középpályás szerint az egész csapat kiáll a kapus mellett.

NÉZZE  MEG A NAP LEGLÁTVÁNYOSABB KÉPEIT!
NÉZZE MEG A NAP LEGLÁTVÁNYOSABB KÉPEIT!

„Nehéz mérkőzés volt, a legfontosabb azonban az, hogy nem szenvedtünk vereséget a nyitó mérkőzésen. Úgy gondoltuk, hogy győzelemmel kezdünk, de balszerencsénkre kaptunk egy potya gólt, ami után már nem tudtuk megszerezni a győzelmet. A célunk most az, hogy hét ponttal zárjuk a csoportot" – mondta Gerrard, megvédve a finoman szólva is elkerülhető gólt kapó Greent.

„Rob tanulni fog ebből, és fontos védéseivel fog nekünk mérkőzéseket nyerni. Mindannyian mögötte állunk" – tette hozzá a Liverpool középpályása.

Robert Green – talán társai támogatásának is köszönhetően – nem veszítette el az önbizalmát annak ellenére, hogy nagyot hibázott: a futballista szerint ilyen a kapusok élete.

„Megtörtént, ez van. Ez egy olyan dolog, amely nem szabad, hogy befolyásolja az embert. A kapott gól utáni ötven percben magabiztosnak éreztem magam, jól voltam. Kiegyensúlyozottnak kell maradni, ilyen egy kapus élete. Voltam már ilyen helyzetben: ilyenkor emelt fővel kell szembenézni a sajtó munkatársaival, és el kell fogadni a kritikájukat. Ilyen az élet" – mondta Green.

Greent egyébként – roppant sportszerűen – még az amerikaiak kapusa, Tim Howard is védelmébe vette.

„Természetesen együtt érzek vele. Több alkalommal is nagyot védett, és ahogy egész héten emlegettük, ez a labda bolond dolgokra képes. Sajnos ezen a szinten néha történnek hasonló dolgok. Nagyon sajnálom őt, de a kapusoknak keménynek kell lennie" – mondta Howard.

„Jó eredményt értünk el, Anglia ellen játszottunk döntetlent, így elvégeztük a munkánkat. Sikerült megnyugodnunk a kapott gól után, és válaszolni tudtunk. Nem volt szép, de elvégeztük hátul a munkánkat. Hat hónapja beszéltünk Angliáról, de most már Szlovénia ellen készülünk" – tette hozzá a kapus.

Bob Bradley, az amerikai válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt a döntetlennel, és úgy véli, csapata jó teljesítményt nyújtott védekezésben.

„Jó teljesítményt nyújtottunk védekezésben. Az első félidőben voltak pillanatok, amikor nem volt teljes összhang hátul, de tudtam, hogy jobbak leszünk az idő haladtával. Onyewunak is egyre jobban ment a meccsen. Végig jól összpontosítottunk. Nagy mérkőzés volt ez, és nagy este, összességében pozitívan alakultak a dolgok" – mondta Bradley.

ANGLIA–EGYESÜLT ÁLLAMOK 1–1
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik