Felkészülés: a románok nem bírtak afrikai ellenfelükkel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.25. 22:35
Az Európa-bajnokságra készülő román labdarúgó-válogatott az olaszországi Comóban 1–1-es döntetlent játszott a 2015-ös Afrika-kupán bronzérmet szerző Kongói Demokratikus Köztársaság nemzeti csapatával.

A találkozó 27. percében a románok szerezték meg a vezetést, miután Nicolae Stanciu kihasználta a kongói védő hatalmas hibáját. Az afrikai játékos a kapus által kipasszolt labdát rosszul vette át, a Steaua Bucuresti támadója pedig köszönte szépen a lehetőséget, és a labdaszerzés után a kapu bal oldalába lőtt.Nicolae Stanciu kihasználta a kongói védő hatalmas hibáját. Az afrikai játékos a kapus által kipasszolt labdát rosszul vette át, a Steaua Bucuresti támadója pedig köszönte szépen a lehetőséget, és a labdaszerzés után a kapu bal oldalába lőtt.

A tavalyi ANK-n harmadik helyen végző együttes a meccs hajrájában, a csereként beálló Jeremy Bokila révén egyenlített.

A románok május 29-én az ukránokkal vívnak felkészülési meccset, majd június 3-án a grúzokkal csapnak össze.

Anghel Iordanescu csapata az Európa-bajnokságon a házigazda Franciaországgal, Svájccal és Albániával szerepel azonos csoportban.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ROMÁNIA–KONGÓI DK 1–1 (1–0)
Como,
Giuseppe Sinigaglia Stadion. V: Valeri (olasz)
ROMÁNIA: Pantilimon – Sapunaru, Gaman, Chiriches, Rat (Tosca, 89.) – Ropotan (Prepelita, a szünetben), Pintilii – Ad. Popa (Torje, 59.), Stanciu (Keserü, 78.), Chipciu (Maxim, 59.) – Alibec (Hora, 68.). Szövetségi kapitány: Anghel Iordanescu
G: Stanciu (27.), ill. Bokila (87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik