Felkészülés: a norvégok hármat vágtak csoportellenfelünknek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.01. 21:53
A magyar válogatottal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő Izland felkészülési mérkőzésen 3–2-es vereséget szenvedett a mieinkkel szemben az Eb-pótselejtezőben alulmaradó Norvégia vendégeként.

A házigazda norvégok Stefan Johansen megpattanó lövésével már az első percben megszerezték a vezetést. A vendégek Sverrir Ingi Ingason fejesével a 36. percben egyenlítettek, de öt perccel később Pal André Helland hatalmas szabadrúgásgóljának köszönhetően a norvégok ismét előnybe kerültek.Stefan Johansen megpattanó lövésével már az első percben megszerezték a vezetést. A vendégek Sverrir Ingi Ingason fejesével a 36. percben egyenlítettek, de öt perccel később Pal André Helland hatalmas szabadrúgásgóljának köszönhetően a norvégok ismét előnybe kerültek.

A második félidő közepén Alexander Sörloth emelt a vendégek kapujába, a végeredményt a hajrában Gylfi Sigurdsson állította be tizenegyesből.

Az izlandiak a hatodik idei felkészülési meccsükön a negyedik vereségüket szenvedték el, az Eb előtt még összecsapnak Liechtensteinnel is.

EURÓPA-BAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NORVÉGIA–IZLAND 3–2 (2–1)
Oslo. Vezette:
Clancy (skót)
IZLAND: Kristinsson (Jonssón, a szünetben) – Hauksson (T. E. Bjarnason, 62.), R. Sigurdsson, Ingason, Magnússon – Gudmundsson, Gunnarsson (Sigurjónsson, 82.), Sigurdsson, Hallfredsson (B. Bjarnason, a szünetben) – Bödvarsson (Gudjohnsen, a szünetben), Finnbogason (Sigthórsson, 62.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson
Gólszerző: S. Johansen (1.), Helland (41.), Sörloth (67.), ill. Ingason (36.), Sigurdsson (81. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik