Edzősors: „A hír igaz, Détári szóba került görög kapitányként”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.29. 08:29
null
Détári Lajos neve még mindig jól cseng Görögországban (Fotó: NS-archív)
A Nemzeti Sport értesülései szerint nyáron Détári Lajos neve is szóba került a görög válogatottnál, mint lehetséges szövetségi kapitány, és Eb-selejtezős ellenfelünknél Claudio Ranieri távozását követően most is képbe kerülhet a magyar szakember.  

 

„A hír igaz, a nyáron Détári Lajos neve is felvetődött a görög szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban – erősítette meg a Nemzeti Sport értesülését a Fair Play Sport hamburgi menedzseriroda egyik vezetője, Kozák Attila, aki Détári Lajost képviseli ebben az ügyben. – A görögök nem akartak hinni a fülüknek, amikor megtudták, hogy Lajos kispad és munka nélkül van idehaza Magyarországon..."

Nyáron végül Claudio Ranierire esett a görög szövetség elnökének választása, az olasz edző azonban nem bizonyult nyerő húzásnak, Görögország négy forduló után egy ponttal szerénykedik az Eb-selejtező F-csoportjának utolsó helyén, míg Magyarország a 3. pozíciót foglalja el.

A Görög Labdarúgó-szövetség vezetői januárra ígérik az új szakember bemutatását, úgy tudjuk, a három jelölt között ezúttal is ott van Détári Lajos. Előfordulhat egy olyan verzió is, mely szerint Détári Lajos másodedzőnek érkezne a görög válogatott mellé, egyes információk szerint Giovanni Trapattoni igényt tartana a munkájára. Ezt a lehetőséget erősíti, hogy a magyar tréner jól beszél görögül és olaszul is.

Ami tény, Détári Lajos neve még most is remekül cseng Görögországban, az Olympiakosz színeiben ötvenöt mérkőzésen harminchárom gólt szerző korábbi irányítónak névre szóló széke van a csapat stadionjában.

Mint ismeretes, a görög válogatott márciusban, Budapesten Magyarország ellen folytatja a selejtezősorozatot.

A GÖRÖG SZÖVETSÉG REAKCIÓJÁT, ILLETVE A MENEDZSER HOSSZABB NYILATKOZATÁT, MELYBEN RÉSZLETESEN BESZÉL A NYÁRI TÁRGYALÁSOKRÓL, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN.

EB-SELEJTEZŐ, AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 4 3 1 6–1 +5 10
2. Észak-Írország 4 3 1 6–3 +3 9
3. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 4–3 +1 7
4. Finnország 4 1 1 2 4–5 –1 4
5. Feröer 4 1 3 2–6 –4 3
6. Görögország 4 1 3 1–5 –4 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik