Eb 2016: Wilmots szívesebben játszana a spanyolokkal, mint velünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.23. 18:16
null
Romelu Lukaku és Marc Wilmots is óvatosan közelít a magyar válogatott felé (Fotó: Reuters)
A belga labdarúgó-válogatottat irányító Marc Wilmots inkább játszana a spanyolokkal vagy az angolokkal az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, mint a magyar válogatottal.

 

„Magyarország? Olyan csapat, amelynek nincs mit vesztenie. Emellett jó futballt is játszik” – dicsérte a mieinket Radja Nainggolan a belga válogatott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Középpályásához hasonlóan Marc Wilmots is fontos tényezőnek véli az esélyesség terhét.

„Nem nézik az Európa-bajnokságot? – vonta kérdőre a megjelenteket Wilmots. – Felejtsék el a papírformát, csak az számít, ami a pályán történik. Szívesebben játszanék Spanyolországgal vagy Angliával, hiszen ez esetben kevesebb lenne a veszítenivalónk. Egyébként csak az újságírók szerint könnyű az águnk. Látták a magyarokat Portugália ellen? Nagyon jó, gyors, agilis futballistáik vannak. Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám, Németh Krisztián… Csupa topjátékos, ráadásul rendkívül egységes csapatot alkotnak. Önök akkor is nevettek, amikor kikaptunk Walestől, de nézzék meg, most hol tart. Nincsenek már úgynevezett kis országok.”

„Pontosabb utolsó passzokra van szükség, ha ebben javulni tudunk, Magyarország ellen hamarabb betalálhatunk – folytatta a belga szövetségi kapitány. – Tegnap láttam, ahogy az emberek ünnepelnek Belgiumban. Az Európa-bajnoki trófeáról álmodoznak. Nos, álmodozni szép és jó, de én szeretnék a földön maradni.”

Romelo Lukaku, nyolcaddöntős ellenfelünk csatára egy jó ismerőst is köszönthet vasárnap, ő azonban a barátkozást félreteszi, legalább a meccs végéig.

„Vasárnap újabb nehéz mérkőzés vár ránk, amelyen a legjobb formánkat kell hoznunk. A magyarok erőssége az egy az egy elleni játék – mondta Lukaku, akit Juhász Rolandról, korábbi anderlechtes csapattársáról is megkérdeztek. – Nem beszélek vele a meccs előtt. Utána talán küldök neki egy üzenetet vagy valamit.”

A magyar válogatott vasárnap 21 órától játszik Toulouse-ban Belgiummal, az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik