Szépen, de vereséggel búcsúztak az ukránok, jöhet a Sevcsenko-korszak

Vágólapra másolva!
2016.06.21. 17:50
null
Blaszczykowski nagy gólja három pontot hozott a lengyeleknek (Fotó: Reuters)
Kedden játszották az utolsó fordulót a C-csoportban a labdarúgó Európa-bajnokságon, az ukránok a lengyelek ellen szépen, de vereséggel búcsúztak.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Ukrajna–Lengyelország 0–1 (0–0)
Marseille, Stade Vélodrome, 58 874 néző. Vezette: Moen (norvég)
UKRAJNA:
Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Kucser, Butko – Rotany, Sztepanenko – Jarmolenko, Zincsenko (Kovalenko, 73.), Konopljanka – Zozulja (Timoscsuk, 92.). Szövetségi kapitány: Mihajlo Fomenko
LENGYELORSZÁG: Fabianski – Cionek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Jodlowiec, Krychowiak – Zielinski (Blaszczykowsk, a szünetben), Milik (Starzynski, 93.), Kapustka (Grosicki, 71.) – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Adam Nawalka
Gólszerző:
Blaszczykowski (54.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Észak-Írország–Németország 0–1

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Németország
3
2
1

3–0
+3
7
2. Lengyelország3
2
1

2–0
+2
7
3. Észak-Írország 3 1 2 2–2 0 3
4. Ukrajna 3 3 0–5 –5 0

A lengyelek a biztos továbbjutás kiharcolása érdekében indultak harcba a szomszédvár, az Eb-től már biztosan búcsúzó Ukrajna ellen, és ha kissé figyelmesebb az Arkadiusz Milik, Robert Lewandowski kettős, két perc alatt két gólt rúghattak volna.

KELLEMETLEN...
Az ukránok felállítottak egy rekordot: még egyetlen csapat sem maradt szerzett gól nélkül az Eb-ken zsinórban öt meccsen át.

Összeszedte azonban gyorsan magát a mérkőzés előtt lemondó ukrán szövetségi kapitány, Mihail Fomenko legénysége, bár ők is csak azt mondhatták el magukról a következő jó tíz percben, mint a lengyelek: kihagytunk két ziccert.

Sajnos leült a mérkőzés a parádés kezdés után (a két gárda egyébként is igen kevés gólt szerez az egymás elleni találkozókon), de a szünet előtt és után is egy-egy ukrán helyzetet regisztrálhattunk – noha a torna előtt sokan a lengyeleket sokan titkos esélyesként emlegették.

A félidőben beállt azonban a lengyelek titkos fegyvere, Jakub Blaszczykowski, aki a lengyelek korábbi három Eb-góljából egyet maga lőtt, kettőnél a gólpasszt adta, és egy pazar egyéni megmozdulással megszerezte a vezetést övéinek: 0–1!

Ezt követően teljesen visszaálltak a lengyelek, míg az ukránok átlövésekkel próbálkoztak, de hiába – Fomenko mellett ott ült az ukránok egyetlen Eb-s gólszerzője, de nem küldhette őt pályára, ellenben beajánlotta utódjának: Andrij Sevcsenkóról van szó.

A hajrában az ukránok még kihagytak egy nagyobb és pár kisebb helyzetet, tehát szépen búcsúztak, még a nagy legenda Anatolij Timoscsuk is kapott két percet a végére – továbbléptek a lengyelek, nagy nehezen, Ukrajnában pedig Sevcsenko mesternek szinte teljesen új csapatot kell(ene) építenie.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A NYOLCADDÖNTŐS MECCSEK IDŐPONTJAI

SZOMBAT
15.00, Saint-Étienne: Svájc–Lengyelország (kommentátor: Knézy Jenő)
18.00, Párizs: Wales–A/C/D3 (Gundel Takács Gábor)
21.00, Lens: D1–B/E/F3(Hajdú B. István)
VASÁRNAP
15.00, Lyon: Franciaország–C/E3 (Knézy Jenő)
18.00, Lille: Németország–A/B3(Székely Dávid)
21.00, Toulouse:F1–E2 (Hajdú B. István)
HÉTFŐ
18.00, Saint-Denis: Olaszország–D2 (Székely Dávid)
21.00, Nizza: Anglia–F2(Gundel Takács Gábor)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik