Anglia csak ikszelt, még nem jutottunk tovább

Vágólapra másolva!
2016.06.20. 20:50
null
Vardy (balra), Kucka és Pekarík, no meg a labda (Fotó: Retuers)
Az angol labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott Szlovákiával a labdarúgó Eb-n, ezzel Wales mögött a második helyen végzett a B-csoportban. A magyar válogatott így még nem jutott tovább, ám azt már tudjuk, hogy ha mi is csoportmásodikak leszünk, akkor Angliával játszunk a nyolcaddöntőben.

 

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Szlovákia–Anglia 0–0
Saint-Étienne, Stade Geoffroy Guichard, 39 051 néző. Vezette: Velasco Carballo (spanyol)
SZLOVÁKIA: Kozácík – Pekarík, Skrtel, Durica, Hubocan – Mak, Kucka, Pecovsky (Gyömbér, 67.), Hamsík, Weiss (Skriniar, 78.) – Duda (Svento, 57.). Szövetségi kapitány: Ján Kozák
ANGLIA: Hart – Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand – Henderson, Dier, Wilshere (Rooney, 56.) – Lallana (Alli, 60.), Vardy, Sturridge (Kane, 76.). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
OROSZORSZÁG–WALES 0–3

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Wales 3 2 1 6–3 3 6
2. Anglia 3 1 2 3–2 1 5
3. Szlovákia 3 1 1 1 3–3 0 4
4. Oroszország 3 1 2 2–6 –4 1

• Wales és Anglia továbbjutott, Szlovákia sorsa a további eredményektől függ.

Roy Hodgson hat helyen változtatott a kezdőcsapatán a Wales elleni mérkőzéshez képest, a támadósorban Wayne Rooney és Harry Kane helyett Daniel Sturridge és Jamie Vardy kapott helyet. Az első félidő egyértelmű angol fölényt hozott, ami leginkább a lövések számában mutatkozott meg (1–9). A kaput azonban csak kétszer találták el a szigetországiak, akkor pedig nagyot védett Mauts Kozácik.

A második játékrész elején mindkét kapu előtt kimaradt egy-egy nagy lehetőség. Előbb Róbert Mak próbált lecsapni a Chris Smalling által röviden hazatett labdára, majd a másik oldalon Nathaniel Clyne lövését blokkolta mellel Kozácik.

Nem sokkal ezután Jack Wilshere-t Wayne Rooney váltotta, aki a 114. mérkőzésén lépett pályára az angol válogatottban, ezzel beérte Steven Gerrardot az örökranglistán, és már csak Peter Shilton (125), valamint David Beckham (115) van előtte.

A szlovák védelmet azonban a Manchester United klasszisával sem sikerült feltörniük a háromoroszlánosoknak, akik így csak a második helyen végeztek csoportjukban Wales mögött. 0–0

Szlovákia pontszerzése azt jelenti, hogy válogatottunk helye még nem biztos a nyolcaddöntőben, az viszont eldőlt, hogy ha másodikak leszünk az F-csoportban, akkor az angolokkal játszunk a legjobb 16 között.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik