Piqué döntött, a spanyolok a hajrában csak kiszenvedték a sikert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 14:48
null
Gerard Piqué fejesével csak megtörte a jeget a spanyol válogatott (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának második mérkőzésén a címvédő Spanyolország  hiába nyomott szinte végig, csak a hajrában tudta feltörni a cseh reteszt, és Gerard Piqué fejesével begyűjtötte a három pontot.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
SPANYOLORSZÁG–CSEHORSZÁG 1–0 (0–0)
Toulouse, Stadium Municipal, 29 400 néző. Vezette: Eriksson (svéd)
SPANYOLORSZÁG: De Gea – Juanfran, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – Fabregas (Thiago, 70.), Busquets, Iniesta – David Silva, Morata (Aduriz, 62.), Nolito (Pedro, 82.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
CSEHORSZÁG: P. Cech – Kaderábek, Sivok, Hubník, Limbersky – Darida, Plasil – Gebre Selassie (Sural, 86.), Rosicky (Pavelka, 88.), Krejcí – Necid (Lafata, 75.). Szövetségi kapitány: Pavel Vrba
Gólszerző: Piqué (87.)

A meccs élő közvetítését ide kattintva érheti el!

A legutóbbi két kiírást megnyerő spanyolok 2004 óta nem találtak legyőzőre az Európa-bajnokságon, érdekesség, hogy akkor ugyanúgy a portugálok nyertek 1–0-ra, mint a csehek legutóbbi Eb-veresége során (arra 2012-ben került sor).

A papírformának megfelelően a spanyolok kezdtek erősebben, de hatalmas mezőnyfölényük ellenére az első negyedóra végéig kellett várnia az első valamirevaló helyzetig – Cech hárította bravúrral Morata helyzetét. A Juventus támadója egy nagyvonalúan továbbengedett támadás végén a 29. percben is veszélyeztetett, de az Arsenal kapusa ugyanúgy hárított, mint a játékrész hajrájában Jordi Alba lövésénél, így gól nélkül fordultak a felek.

A második félidőre egy lényegesen aktívabb spanyol csapat érkezett, és gyorsan alakította ki a helyzeteket, Morata centerezése után a kapufa hárított, Ramos próbálkozásánál pedig a védők.

Az 57. percben De Geának kellett védenie, Ramos maradt le Krejcí szabadrúgása után Hubníkról, de a bal alsóra leért a kapus, majd a 65.-ben kétszer is születhetett volna cseh gól, ha a spanyol védelem nem áll mindkétszer a helyzet magaslatán.

Ezt követően ismét a spanyolok kerültek fölénybe, előbb Alba elől mentettek a védők, majd Silva lövése és Aduriz ollózása elkerülte a kaput.

A 80. percben Krejcí óriási mentése akadályozta meg az ajtó-ablak helyzetet, aztán amikor úgy tűnt, a spanyol válogatott ezen a napon sehogy sem képes betalálni, jött a 87. percben Iniesta beadása és Piqué bal alsóban kikötő fejese, amivel csak kiharcolta a címvédő a három pontot – igaz, ehhez a végén De Gea nagy védése is kellett. 1–0



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik