Eb 2016: Sir Alex Ferguson alapozta meg az északír sikert

Vágólapra másolva!
2015.10.12. 19:12
Legalábbis az északír labdarúgó-válogatott háza táján úgy érzik, hogy a legendás manchesteri szakvezető, Sir Alex Ferguson keze benne van a sikeres Európa-bajnoki kvalifikációjukban.

„Lehet, hogy butaságnak hangzik, de a Unitednél tökéletes nevelésben részesültünk – mondta Oliver Norwood, az északír válogatott ma már Readingben játszó középpályása. – A futballtörténelem legjobb menedzsere, Sir Alex Ferguson rendszerében, világsztárok közelében jártuk végig a szamárlétrát. Egy tökéletes klubban nevelkedtünk, és az északír válogatottban immár együtt tekinthetünk vissza büszkén erre az időszakra.” Oliver Norwood, az északír válogatott ma már Readingben játszó középpályása. – A futballtörténelem legjobb menedzsere, Sir Alex Ferguson rendszerében, világsztárok közelében jártuk végig a szamárlétrát. Egy tökéletes klubban nevelkedtünk, és az északír válogatottban immár együtt tekinthetünk vissza büszkén erre az időszakra.”

Norwood mellett további öt játékos, Jonny és Corry Evans, Craig Cathcart, Luke McCullough és a még ma is a Manchester Unitedben futballozó Paddy McNair nevelkedett a Ferguson által felügyelt „ördögakadémián”.

„Jó néhány játékosunk kapta meg ugyanazokat a biztos alapokat. És bár lehet, hogy a többségüknek el kellett jönnie a Manchester Unitedből, a csalódást képesek voltak feldolgozni, és kezükbe vették karrierjük irányítását” – világított rá egy másik fontos részletre Michael O'Neill szövetségi kapitány.

Mint ismert, Észak-Írország válogatottja Romániát és Magyarországot megelőzve megnyerte a selejtező F-csoportjának küzdelmeit, és – 29 évvel a legutóbbi nagy tornája, az 1986-os világbajnokság után – kijutott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik