Eb 2016: Próbálok nem a rekordok megszállottja lenni – CR

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.09. 13:40
A labdarúgó Eb fináléja előtt Cristiano Ronaldo az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapjának adott hosszabb interjút, melyben a portugál válogatott lehetséges győzelméről, valamint a saját rekordjairól is szót ejtett.

Ők az esélyesek, hiszen ők szerepelnek otthon, ami óriási előnyt jelent – mondta Cristiano Ronaldo a francia válogatottról. – A teljes ország szurkol nekik, de ez egy döntő, amelyben minden megtörténhet. Egyelőre senki sem győzött le minket, és remélem, ez Franciaországnak sem fog sikerülni. Az biztos, hogy mindkét csapat nagyon nehéz mérkőzés előtt áll.”Ők az esélyesek, hiszen ők szerepelnek otthon, ami óriási előnyt jelent – mondta Cristiano Ronaldo a francia válogatottról. – A teljes ország szurkol nekik, de ez egy döntő, amelyben minden megtörténhet. Egyelőre senki sem győzött le minket, és remélem, ez Franciaországnak sem fog sikerülni. Az biztos, hogy mindkét csapat nagyon nehéz mérkőzés előtt áll.”

A 31 éves portugál tizenkét évvel ezelőtt hazai pályán már megtapasztalhatta, milyen egy Eb-finálé, ám akkor Görögország felülmúlta Portugáliát. Ezúttal azonban a portugáloknak van esélyük, hogy megakadályozzák a házigazda végső elsőségét.

Döntőben szerepelni mindig egyedi és örömteli érzés, amit újra és újra át akarsz élni. Ha minden rendben megy, akkor vasárnap már a második Eb-finálémban léphetek pályára. Mindig is arról álmodtam, hogy megnyerjek egy nagy tornát Portugáliával. Óriási siker lenne, ha a válogatott elhódítaná az Eb-címet.”

Ronaldo a franciaországi kontinensviadalon a portugál válogatott szereplési örökranglistájának élére ugrott, valamint egyedüliként már négy Eb-n is legalább egyszer a hálóba talált, ám elmondása szerint igyekszik minél kevesebbet foglalkozni ezekkel.

Próbálok nem a rekordok megszállottja lenni. Kedvesek számomra, de semmi több. Fiatalnak és erősnek érzem magam, és továbbra is sikeres akarok maradni.”

„Pozitívnak kell lennünk. Vasárnap Portugália története során első alkalommal a magasba emelhet majd egy fontos trófeát!” – zárta magabiztosan mondandóját a portugálok sztárja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik